Γιατί η Γουλβς δίνει τον Βινάγκρε στον Ολυμπιακό

Γιατί ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει έναν σούπερ ταλαντούχο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, όπως ο Βινάγκρε και πώς η Γουλβς τον εμπιστεύθηκε στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων».

Γιατί η Γουλβς δίνει τον Βινάγκρε στον Ολυμπιακό

Τον Πορτογάλο Βινιάγκρε φέρνει ο Ολυμπιακός για να ενισχυθεί στο αριστερό άκρο της άμυνάς του σε μια μεταγραφική κίνηση, που δείχνει την ικανότητα των «ερυθρολεύκων» να προσελκύουν ποδοσφαιριστές με μεγάλες φιλοδοξίες.

Ο Ολυμπιακός αποκτά δανεικό τον Βινιάγκρε για έναν χρόνο. Με την οψιόν αγοράς να προκαλεί ίλιγγο, καθώς φτάνει τα 25.000.000 ευρώ. Όσα ακριβώς έδινε η Νάπολι για τον υπερταλαντούχο Πορτογάλο μπακ.

Ολυμπιακός: Έκλεισε παικταρά για αριστερό μπακ - Συμφωνία με τον Πορτογάλο διεθνή Βινάγκρε!

Πρόκειται για ένα από τα εκλεκτά ταλέντα από την Πορτογαλία που μάζεψε η Γουλβς τα τελευταία χρόνια. Ένα παιδί του μανατζερικού «φυτωρίου» του Ζόρζε Μέντες, και στα 21 του χρόνια έχει περάσει από ορισμένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά «σχολεία» του κόσμου: Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μονακό.

Βινάγκρε: Πάει στον Ολυμπιακό και στη Γουλβς θα τον θυμούνται γι' αυτό το «μαγικό» (vid)

Πριν τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2017 η Γουλβς και του δώσει την ευκαιρία να κάνει 70 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις έως τώρα. Από την Championship έως και την Premier League και το Europa League.

Οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι η Γουλβς, θέλει να τον παραχωρήσει. Με δανεισμό και οψιόν αγοράς ή ακόμη και με τη μορφή συνιδιοκτησίας. Και ο Ολυμπιακός έκανε άμεσα γνωστή την επιθυμία του για να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Γιατί ωστόσο τον παραχωρούν οι «Λύκοι», παρότι είναι ο βασικός τους αριστερός αμυντικός; Η απάντηση είναι: Επειδή απέκτησαν τον Βραζιλιάνο Μαρτσάλ από τη Λιόν. Αλλά και γιατί ετοιμάζουν μεταγραφή μερικών δεκάδων εκατομμυρίων για τη θέση.

Παράλληλα περιμένουν σε λίγο καιρό και την επιστροφή του Γιόνι Οτο στη δράση, του Ισπανού (βασικού) αριστερού μπακ, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο Μολινό.

Παιχνίδι στο οποίο είχε αγωνιστεί και ο Βινάγκρε. Όπως είχε αγωνιστεί και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Συνεπώς στον Ολυμπιακό τον γνωρίζουν πολύ καλά

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει αναπτύξει ο Ολυμπιακός, τόσο με τη Γουλβς από τη μεταγραφή του Ποντένσε, όσο και με τον Ζόρζε Μέντες, ο Ρούμπεν Βινάγκρε είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπήκε στο... ραντάρ του Ολυμπιακού.

Ένας παίκτης που υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα είχε καμία δουλειά στην Ελλάδα. Αλλά μπορεί να έρθει, ακριβώς επειδή ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να τον πείσει και να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Οι επαφές μεταξύ των Πειραιωτών και της Γουλβς για τον Βινάγκρε έχουν ολοκληρωθεί και οδήγησαν σε «γάμο». Εξάλλου, ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά. Η Γουλβς ήθελε να βρει το ιδανικό περιβάλλον για τον ποδοσφαιριστή, ο Ολυμπιακός αναζητούσε έναν αριστερό μπακ της αξίας του Πορτογάλου.

Ο παίκτης ήθελε να πάει κάπου που θα παίζει και θα έχει και την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Champions League. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι πλευρές έχουν πετύχει το στόχο τους με τον Ολυμπιακό βέβαια να διαθέτει στις τάξεις του έναν σούπερ ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος θα έχει το μεγάλο κίνητρο να παίξει, να εξελιχθεί, να προσφέρει και να αποκτήσει πολλαπλάσια μεταπωλητική αξία.

Εξάλλου η μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε στη Γουλβς είναι ένα σημαντικό «εισιτήριο» για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του Βινάγκρε στον Ολυμπιακό.

Διότι οι Αγγλοι έχουν ενημερωθεί για τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στο Ρέντη, γνωρίζουν καλά πως ο ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα δουλέψει υπό τις καλύτερες συνθήκες, σε πολύ ασφυκτικές καταστάσεις πρωταθλητισμού, με εξαιρετικούς προπονητές να τον προσέχουν και να προσπαθούν να τον βελτιώσουν.

Ο Βινάγκρε ήταν βασικός στο πρώτο ματς Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 και αντικαταστάθηκε το 73΄από τον Ποντένσε, ενώ στον δεύτερο αγώνα Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 δεν αγωνίστηκε.