ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Στο Αλκαζάρ πέντε χρόνια μετά! (Vid)

Η ΑΕΛ υποδέχεται (19.30) τον Παναθηναϊκό στο Αλκαζάρ για την 3η αγωνιστική της Super League. Αναμφισβήτητα η είδηση είναι η επιστροφή της ομάδας της Λάρισας στο...σπίτι της.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Στο Αλκαζάρ πέντε χρόνια μετά! (Vid)

Ξεκίνησαν με ήττα το πρωτάθλημα και τώρα παίζουν και οι δύο το δεύτερο αγώνα τους, κλείνοντας το πρόγραμμα του τριημέρου.

Η ΑΕΛ βέβαια έχασε στην Τούμπα, γεγονός που δεν προβληματίζει τόσο, όμως η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη είναι για τους «πράσινους» δύσκολο ξεκίνημα.

Και οι δύο ομάδες ψάχνουν πρώτο γκολ και πρώτους βαθμούς στη σεζόν.

Η ΑΕΛ

Δεκαεπτά μέρες μετά το πρώτο της παιχνίδι στην Τούμπα, όπου γνώρισε την ήττα, η ΑΕΛ παίζει και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της.

Το γεγονός της χρονιάς βέβαια είναι η επιστροφή της ομάδας στο Αλκαζάρ, μετά από δέκα σχεδόν χρόνια. Η ΑΕΛ έχει να παίξει εκεί από τις 21 Νοεμβρίου 2010, όταν και έχασε από τον Πανιώνιο 1-0 (42’ σουτ Σάμαρης).

Από τότε όλα τα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Super League έγιναν στο ΑΕΛ FC Arena, ενώ στο Αλκαζάρ έπαιξε για τελευταία φορά επίσημο, στις 10 Ιουνίου 2015, 0-2 με Ηρακλή στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ.

Η ΑΕΛ έκλεισε την περασμένη σεζόν με τρία διαδοχικά 0-0, ενώ δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της μετά τη νίκη επί του Βόλου στις 22 Ιουνίου.

Έχει κάνει μόλις δύο νίκες μέσα στο 2020 σε 18 αγώνες πρωταθλήματος. Γηπεδούχος έφερε 0-0 στα δύο τελευταία, με τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν, Πανιώνιο και Ξάνθη.

Αναφέραμε ότι έχει δύο νίκες στο 2020, και με τις δύο να είναι στην έδρα της σε εννέα αγώνες, που έδωσε συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός

Με τη μεταφορά του αγώνα με τον Απόλλωνα σε άλλη ημερομηνία, ο Παναθηναϊκός κάνει δεύτερη έξοδο σε έδρα της περιφέρειας. Μετά την Τρίπολη, τον περιμένει η Λάρισα και οι «πράσινοι» δεν θέλουν δεύτερη αποτυχία.

Έχασαν σε γήπεδο της περιφέρειας για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2019 και δεν θέλουν να υποστούν ανάλογο αποτέλεσμα για δεύτερη φορά.

Ο Παναθηναϊκός δεν διεκδίκησε κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση πέρσι, αλλά στα πλέι οφ έχασε μόνο δύο αγώνες, από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ δεν έκανε άλλη ήττα στα 13 τελευταία.

Ξεκίνησε με ήττα σε γήπεδο της περιφέρειας για πρώτη φορά από το 1988, όταν είχε χάσει στο Βόλο από τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ τους

Στο περσινό πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες νίκησαν εκτός έδρας. Η ΑΕΛ νίκησε τον Οκτώβρη με 2-1 στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο στη Λάρισα με 2-0. Στα πέντε τελευταία δεν έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος.

Η νίκη της ΑΕΛ τον περασμένο Οκτώβρη είναι η μοναδική της στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει 62 παιχνίδια στην ιστορία τους. Στα πρώτα 31 η ΑΕΛ είχε επτά νίκες, στα 31 τελευταία μόλις δύο.

Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στη Λάρισα, ενώ δεν έχει χάσει στα τέσσερα τελευταία, μετά το Μάρτη του 2011, όταν έχασε στην πρώτη του επίσκεψη στο ΑΕΛ FC Arena.

Παίζουν στο Αλκαζάρ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Παναθηναϊκός νικούσε με 3-0, με δύο γκολ του Σισέ και ένα του Νίνη.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 9
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Παναθηναϊκού: 40

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 7
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Παναθηναϊκού: 15

Το περσινό παιχνίδι

25.01.2020: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-2
(24’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης, 90’ πέναλτι Μπουζούκης. Στο 28’ ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι του Χατζηγιοβάνη)

πηγή: slgr.gr