Ορίζει τη μοίρα της

Ορίζει τη μοίρα της πλέον η ΑΕΚ. Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, σε συνδυασμό με τη δική της επικράτηση στο ΟΑΚΑ επί του Πανιωνίου την έφεραν σε ρόλο οδηγού και πλέον τα πάντα εξαρτώνται από την ίδια.

Ορίζει τη μοίρα της

Τι έχει να αντιμετωπίσει εφεξής; Σίγουρα το ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη αγωνιστική και από εκεί και πέρα την κούραση των παικτών της, το άγχος του πρωτοπόρου και τον κακό της εαυτό.

Περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος του Μανόλο Χιμένεθ θα είναι καθοριστικός αυτές τις μέρες. Ο Ισπανός καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλα τα παραπάνω. Στο ντέρμπι, στη διαχείριση του δυναμικού του, στην ψυχολογία των παικτών του και τη δική του. Να η ευκαιρία για κάτι σπουδαίο και απομένει να διαπιστώσουμε αν η ΑΕΚ θα αποδειχθεί αντάξια των περιστάσεων και των προσδοκιών του κόσμου της, που ήδη άρχισαν τα «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές», από το βράδυ της Κυριακής έπειτα της επικράτησης επί του Πανιωνίου.

Μετά την Τούμπα το πρόγραμμα του Δικεφάλου» είναι εξαιρετικά ευνοϊκό: Έως το φινάλε υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και τον Λεβαδειακό και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους τρεις τελευταίους της βαθμολογίας, πηγαίνοντας κατά τη σειρά σε Χανιά, Κέρκυρα, Ριζούπολη. Κοντολογίς, αυτή τη στιγμή είναι καβάλα στο άλογο η «Ένωση» από κάθε άποψη.

Βλέποντας πάντως τα τελευταία της παιχνίδια θα λέγαμε πως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Χιμένεθ θα πρέπει να είναι η δυσκολία να τελειώσουν οι παίκτες του τις φάσεις. Με τον Πανιώνιο δημιουργήθηκαν δεκαέξι τελικές, οι δώδεκα στο τέρμα. Αλλά μπήκε μονάχα ένα γκολ. Έστω και «χρυσό». Σε μια φάση που ο Μπανανά έχασε τον Λιβάγια κι αν δεν τον έχανε η ΑΕΚ ενδεχομένως να έκανε γκέλα, από τη στιγμή που έπεσε επάνω σε έναν έξοχο Κότνικ. Όχι βέβαια πως θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα ένα 0-0 στο ΟΑΚΑ με τους κυανέρυθρους. Αλλά δεν θέλει και πολύ για να σου στραβώσει ένα ματς…

Επίσης οι παίκτες της «Ένωσης» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες φάσεις. Για μια ακόμη φορά φέτος. Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας αυτή η κατάσταση. Πάντως δεν πιστεύουμε πως μέχρι το φινάλε της σεζόν η ΑΕΚ θα διορθώσει το πρόβλημά της αυτό. Θα ζήσει μαζί του και ο Χιμένεθ θα προσεύχεται να μην το πληρώσει.