Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Φορτούνης και Μασούρας τον οδήγησαν στη νίκη (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Κορυφαίος ο Φορτούνης με ένα γκολ, ο Μασούρας τα άλλα δύο.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Φορτούνης και Μασούρας τον οδήγησαν στη νίκη (highlights)

Η δύσκολη προσπάθειας της υπεράσπισης των κεκτημένων ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχτηκε στο άδειο Καραϊσκάκη τον Αστέρα Τρίπολης, μία ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 3-0 της ομάδας της Αρκαδίας σε ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος "ψαχνόταν" με τα νέα πρόσωπα στη σύνθεση του, αλλά στην επανάληψη δεν ήταν δύσκολο για τον Μαρτίνς να αλλάξει το παιχνίδι. Έβαλε τον Φορτούνη και τον Μασούρα και αυτοί τα έφεραν όλα τούμπα οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης

Ενδεκάδα με τρεις μεταγραφές

Με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ένα σχηματισμό 4-3-3 έχοντας στην άμυνα τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά και στην επίθεση οι Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Για πρώτη φορά έπαιξαν από την αρχή τα μεταγραφικά αποκτήματα και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί χημεία. Από την άλλη πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς που παρακολουθούσε το ματς από σουίτα παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1 με Βαλιέντε, Μουνάφο στα χαφ, τριάδα μπροστά τους, τους Τιλίκα, Αλί Μπαμπά, Ριέρα και επιθετικό τον Μπαράλες.

Άστοχος ο Ραντζέλοβιτς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τις δύο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι και να μη ρισκάρουν. Φάσεις δεν υπήρχαν, ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε πως ψαχνόταν στο γήπεδο. Τα περισσότερα βλέμματα έπεφταν πάνω στον Εμβιλά, ο οποίος μπήκε αμέσως στην ενδεκάδα και έδειξε από την αρχή ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να διευθύνει την ορχήστρα. Από 'κει και πέρα ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο από το 15' και μετά. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο σου του αγώνα έγινε στο 14' από τον Καμαρά. Και σε αυτό το σημείο να σταθούμε στον Αφρικανό, ο οποίος ήταν και πάλι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν οι καλύτερες φάσεις των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο 22' οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Ραντζέλοβιτς να υποδέχεται την πάσα του Ελ Αραμπί να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει. Στο 28' απείλησε ξανά ο Ολυμπιακός με Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς να μην μπορούν να σκοράρουν.

Σιγά-σιγά οι Αρκάδες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Σε αυτό βοήθησαν τα πολύ καλά στημένα που είχε ο Ριέρα, ο οποίος έβαζε δύσκολα στην ομάδα του. Η ομάδα της Τρίπολης εστίασε τις επιθέσεις της από την δεξιά πλευρά και συγκεκριμένα εκεί που φαινόταν ότι ο Βαλμπουενά δεν μπορούσε να δώσει βοήθειες στον Χολέμπας. Κάποιες επικίνδυνες σέντρες που έγιναν από εκείνη την πλευρά προς την άμυνα του Ολυμπιακού είχαν ως αποτέλεσμα να τις καθαρίσει ο Τζολάκης. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Ολυμπιακός να έχει ένα ξέσπασμα στο παιχνίδι του, αλλά να δείχνει ότι θέλει το χρόνο του και πως του έλειψαν πολύ τα ανεβάσματα των δύο μπακ του.

Άλλη ομάδα στην επανάληψη

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας πως η ομάδα του είχε θέμα στο δημιουργικό κομμάτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Εμβιλά και ο Μασούρας του Ραντζέλοβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει και η διάταξη του Ολυμπιακού και να μετατραπεί σε 4-2-3-1. Με την είσοδο του Φορτούνη ήταν φανερό πως άλλαξε και η εικόνα της ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" έγιναν πιο κινητικοί στον άξονα και πιο επικίνδυνοι. Βρήκαν χώρους στο γήπεδο και άρχισαν να δημιουργούν υπεραριθμία. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους διαπίστωσαν πως υπήρχε πρόβλημα μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς και προσπάθησαν να σφίξουν την άμυνα τους για να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Τελικά δεν κατάφεραν πολλά πράματα και στο 60' μετά από μία πολύ ωραία προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν οι Καμαρά και Ραφίνια, ο Φορτούνης σκόραρε για το 1-0. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι έγινε ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Φορτούνης συμμετείχε στη φάση, ο Καμαρά τροφοδότησε τον Μασούρα και εκείνος με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα. Ήταν λογικό να ρίξει ρυθμό η ομάδα του Πειραιά, διότι έχει μπροστά της και το ματς της Τετάρτης. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό δεν άρεσε και πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έβλεπε τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν χώρο στο γήπεδο και να φτιάχνουν φάσεις. Η εστία του Τζολάκη δέχτηκε ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστάσεις, όμως δεν παραβιάστηκε. Οι Πειραιώτες μάλιστα ανέβασαν ξαφνικά στροφές προς το τέλος και ο Μασούρας πέτυχε και δεύτερο γκολ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: 50' Μουνάφο, 85' Βαλιέντε

Σκόρερ: 60' Φορτούνης, 64' Μασούρας, 88' Μασούρας

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46' Φορτούνης), Μπουχαλάκης (86' Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Μπρούνο), Ραντζέλοβιτς (46' Μασούρας), Ελ Αραμπί (67' Χασάν)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Τιλίκα (67' Κρεσπί), Μπαράλες, Μουνάφο (82' Ιγκλέσιας), Σουάρες (46' Καστάνιο), Ριέρα (67' Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Αλί Μπαμπά (57' Σίτο).