O Φερέιρα για Άκπομ, Σφιντέρσκι, Κούτσια, Ατρόμητο και Κράσνονταρ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση για την προσέγγιση των έξτρα υποχρεώσεων μετά τον αποκλεισμό της Μπενφίκα αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

O Φερέιρα για Άκπομ, Σφιντέρσκι, Κούτσια, Ατρόμητο και Κράσνονταρ

Δηλώσεις στη Nova παραχώρησε ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζουν οι «ασπρόμαυροι» το μέλλον τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την ηχηρή πρόκριση επί της Μπενφίκα. Ακόμα, ανέλυσε τον Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχεται ο «Δικέφαλος του Βορρά» αύριο (18/9) στις 19:00 για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του Φερέιρα σε ερώτηση για τη μεταγραφή του Άκπομ.

Αρχικά δήλωσε στον απόηχο της σπουδαίας πρόκρισης επί της Μπενφίκα: «Και πέρσι θέλαμε να περάσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν τα καταφέραμε. Φέτος θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις διαφορετικές διοργανώσεις. Θα πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε διοργάνωση ξεχωριστά, αυτός είναι ο δρόμος. Η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα. Έχοντας στο μυαλό μας και τις τακτικές τού εκάστοτε παιχνιδιού θα παίρνουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση η νοοτροπία μας δεν αλλάζει, πρέπει να είναι πάντα η ίδια».

Ερωτήθηκε πώς προσεγγίζει κάθε φορά τον αντίπαλο και απάντησε: «Σεβόμαστε πάρα πολύ και αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο στην ανάλυση κάθε αντιπάλου. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι αντίπαλοι που ίσως χρειαστεί να αμυνθούμε λίγο παραπάνω. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε το δικό μας πλάνο. Πραγματικά προσπαθούμε να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το ματς με τον Ατρόμητο και μόλις τελειώσει αυτό, τότε θα κοιτάξουμε την Κράσνονταρ».

Για τη μεταγραφή του Άκπομ... δεν σχολίασε: «Πέρσι διαθέταμε το νεότερο επιθετικό δίδυμο στην κατηγορία και τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε τους Σφιντέρσκι και Κούτσια και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί τους. Δεν είναι εδώ επειδή είναι νεότεροι, είναι εδώ επειδή έχουν ποιότητα και μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση αυτού του συλλόγου. Χρειάζονται χρόνο και υπομονή, ωστόσο πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει παρόν και μέλλον».

Τέλος, περιέγραψε πώς περιμένει τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του: «Ο Ατρόμητος έχει κάνει καλή προετοιμασία, είναι μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο μοντέλο που ακολουθεί και αρκετά επικίνδυνη στους ανοιχτούς χώρους. Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της Τρίτης, αλλά εμείς θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να πάρουμε τη νίκη. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μια επιθετική ομάδα στην άμυνά της και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να ξεφύγουμε από τα μαρκαρίσματά τους και να βρεθούμε στην περιοχή».