Ο Λιβάι Γκαρσία στην Αθήνα: «Γιατί επέλεξα την ΑΕΚ...»

Ο Λιβάι Γκαρσία βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία στην Αθήνα: «Γιατί επέλεξα την ΑΕΚ...»

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Λιβάι Γκαρσία για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην ΑΕΚ.

Ο νεαρός άσος, τα ξημερώματα πέταξε από το Τελ Αβίβ για τη Βιέννη κι από εκεί πήρε το αεροπλάνο για Αθήνα, όπου και τελική αφίχθη το μεσημέρι.

Ο Γκαρσία, μετέβη στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί μετά από το πολύωρο ταξίδι του και εν συνεχεία θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το πενταετές συμβόλαιό του με την «Ένωση».

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, μίλησε στο Sports Walla του Ισραήλ για την μεταγραφή του στον «Δικέφαλο», τονίζοντας πως προτίμησε να πει το «ναι» στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι είχε καλύτερες προσφορές.

«Κάποια πράγματα στην καριέρα σου δεν εξαρτώνται μόνο από σένα. Η Μπεϊτάρ είχε ανάγκη τα χρήματα και η ΑΕΚ με ήθελε πραγματικά. Είχα 5-6 ελκυστικές προσφορές, οι περισσότερες καλύτερες οικονομικά από της ΑΕΚ, αλλά την επέλεξα γιατί ένιωσα πως με ήθελαν πραγματικά, όπως και όταν με απέκτησε η Μπεϊτάρ.

Ο πρόεδρος με πήρε τηλέφωνο, μου εξήγησε πως θέλουν να χτίσουν πάνω μου και με περιμένουν, πως θα μου δώσουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και έκανε ξεκάθαρο πως στο μέλλον θα με βοηθήσει να προχωρήσω σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Ένιωσα πως ήταν το καλύτερο περιβάλλον για μένα. Ως επαγγελματίας πήρα μια απόφαση με βάση όσα γίνονται στο γήπεδο. Το πλάνο μου ήταν να μείνω στην Μπεϊτάρ για έναν ακόμη χρόνο, να βελτιωθώ, να έχω καλύτερα νούμερα και να πάω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Για την σεζόν που πέρασε φορώντας τη φανέλα της Μπεϊτάρ: «Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα. Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και ίσως απογοητεύσαμε το κοινό μας. Ήμασταν μια νέα ομάδα, με πολλούς παίκτες από διαφορετικές χώρες που ήθελαν χρόνο να προσαρμοστούν.

Η αποχώρηση του Γκάντι Κίντα τον Ιανουάριο μας επηρέασε, όπως και του Μάικ Οχάνα. Είχαμε τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν, αλλά πάλι τερματίσαμε τρίτοι και θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα φέτος».

Τέλος, ο Λιβάι Γκαρσία ρωτήθηκε για το πώς βίωσε την κατάσταση με την πανδημία στο Ισραήλ: «Η σύζυγος και το παιδί μου δεν ήταν εδώ και το να είσαι μόνος δεν είναι εύκολο.

Είδα πολλές σειρές στο Netflix, αλλά δεν είναι η πιο ευχάριστη κατάσταση. Όμως το πέρασα. Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνος σου σε μια ξένη χώρα σε μια περίοδο καραντίνας, αλλά μάλλον κι αυτό είναι ένα μέρος της ζωής ενός επαγγελματία που ταξιδεύει στον κόσμο».