Ραντζέλοβιτς: Κόστισε 550 χιλιάρικα και τώρα κοστίζει τα πενταπλάσια!

Ο ορισμός της «λίρας εκατό» αποδείχθηκε ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μέσα σε έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό, κατάφερε να πενταπλασιάσει τις «μετοχές» του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο».

Ραντζέλοβιτς: Κόστισε 550 χιλιάρικα και τώρα κοστίζει τα πενταπλάσια!

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αποτέλεσε μία από τις πολλές ευχάριστες «νότες» της ξέφρενης πορείας του Ολυμπιακού της σεζόν 2019-20 που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στον Βόλο.

Δεν θα σταθούμε ούτε στο γκολ που πέτυχε στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, ούτε στα «πράματα και θάματα» που έκανε με την Κράσνονταρ τον Αύγουστο του 2019, ούτε στο γεγονός ότι και σε άλλα ματς μέσα στη σεζόν επιβεβαίωσε για ποιο λόγο το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού κινήθηκε μυστικά για την απόκτησή του πριν από δύο καλοκαίρια.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: Ο MVP του τελικού!

Ο Ραντζέλοβιτς εξελίχθηκε σε παίκτη - «λίρα εκατό». Σε έναν ποδοσφαιριστή που αρχικά στο άκουσμα της μεταγραφής του αμέσως μετά την πρόκριση επί της Μπέρνλι στην Αγγλία, κανένας δεν πίστευε ότι θα γινόταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο 23χρονος Σέρβος εξτρέμ μέσα σε έναν χρόνο πενταπλασίασε τις «μετοχές» του! Κι όλα αυτά χάρη στη δουλειά που έριξε και φυσικά χάρη στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μαρτίνς και γενικότερα όλος ο οργανισμός. Ας δούμε επιγραμματικά ορισμένες ιστορίες που έχουν ως πρωταγωνιστή τον Ραντζέλοβιτς και πώς έφτασε στο σημείο ο κόσμος του Ολυμπιακού να αποθεώνει τον πιτσιρικά!

Η γκολάρα του Ραντζέλοβιτς για το 0-1 (vid)

*** Το καλοκαίρι του 2018, ο Ολυμπιακός έδωσε 550 χιλιάρικα στη Ραντνίτσκι Νις και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του σερβικού συλλόγου. Μάλιστα, στη Ραντνίτσκι δεν πανηγύριζαν μόνο με τα χρήματα που έβαλαν στα ταμεία τους πριν από δύο καλοκαίρια, αλλά και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τούς ζήτησε να τον κρατήσουν έναν χρόνο ακόμη δανεικό. Άλλο που δεν ήθελαν οι Σέρβοι!

*** Στον Ολυμπιακό λοιπόν κόστισε 550 χιλιάρικα. Το "transfermarkt" γράφει ότι η αξία του τώρα είναι στο 1,8 εκ. ευρώ! Δεν ισχύει αυτό... Σε μανατζερικούς κύκλους ο Ραντζέλοβιτς κοστολογείται κοντά στα 3 εκ. ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν αύριο έρθει μία ομάδα και προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό, οι Πειραιώτες θα αποδεχτούν την πρόταση. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πουλάει και σε υπεραξίες. Οπότε, ο Ολυμπιακός δεν τον κοστολογεί με 3 εκ. ευρώ. Απλώς, οι ατζέντηδες θεωρούν ότι σε αυτό το ποσό αποτιμάται η αξία του. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει τίποτα για τον Ραντζέλοβιτς και δεν πρόκειται να υπάρξει. Δεν είναι ακόμα η ώρα του να κάνει το βήμα σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1: Τα πήρε όλα κι έφυγε!

*** Το καλοκαίρι του 2019 με το που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ραντνίτσκι, έφυγε με την Εθνική Ελπίδων της Σερβίας για προετοιμασία. Βλέπετε, οι «πλάβι» είχαν περάσει στα τελικά του Euro Κ21 και ο Ραντζέλοβιτς αποτέλεσε στέλεχός τους.

*** Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Λάζαρ, αφού τελείωσε με το Euro και του είπε ο Μαρτίνς ότι μπορεί να πάρει άδεια για μερικές μέρες, εκείνος αρνήθηκε και πήγε κατευθείαν στην Πολωνία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού!

*** Με λίγα λόγια, ο Ραντζέλοβιτς έκανε για τελευταία φορά διακοπές το καλοκαίρι του 2018. Εδώ και δύο χρόνια ουσιαστικά είναι συνεχώς σε προπονητικά κέντρα, σε γήπεδα, σε ρυθμό αγωνιστικών υποχρεώσεων με Ολυμπιακό και Εθνική, αλλά και σε προετοιμασίες. Δεν έχει πάρει ανάσες! Άξιζε όμως η «θυσία»... Κάτι παραπάνω ήξερε ο Ραντζέλοβιτς όταν πέρσι το καλοκαίρι έλεγε ότι «αυτό που προέχει δεν είναι οι διακοπές, αλλά να πείσω τον προπονητή μου να με κρατήσει στον Ολυμπιακό». Οι κόποι του ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω! Διακοπές θα ξανακάνει το καλοκαίρι του 2021... Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς!