Ραφίνια, Εμβιλά: Ψαγμένες κινήσεις, «καθρέφτης» πλέον το γήπεδο!

Ο Ραφίνια και ο Εμβιλά ήταν δύο μεταγραφικές κινήσεις από τον Ολυμπιακό που είχαν μπόλικο ψάξιμο σε ό,τι έχει να κάνει με το "status". Πλέον, ανυπομονούμε να τους δούμε και στο χορτάρι.

Ραφίνια, Εμβιλά: Ψαγμένες κινήσεις, «καθρέφτης» πλέον το γήπεδο!

Ούτε για τον Ραφίνια, ούτε για τον Εμβιλά χρειαζόταν να γίνει κάποιου είδους «scouting». Φτασμένοι ποδοσφαιριστές και οι δύο, με μπόλικα χιλιόμετρα στην πλάτη τους στον ποδοσφαιρικό «μαραθώνιο». Ο Βραζιλιάνος είναι στα 35. Ο Γάλλος στα 30... Και οι δύο υπήρξαν διεθνείς με τις Εθνικές τους. Και οι δύο έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους.

Δεν χρειαζόταν να μπούμε στο youtube για να δούμε βίντεο με τα κατορθώματά τους. Τους γνωρίζαμε, τους ξέραμε πολύ καλά, τους θαυμάζαμε στην τηλεόραση... Τώρα, θα τους βλέπουμε και από κοντά, αρκεί φυσικά να είναι ο εαυτός τους.

Οι Ραφίνια και Εμβιλά δεν ήταν λοιπόν απόρροια κάποιου «scouting», αλλά πρόκειται για εξαιρετικά ψαγμένες κινήσεις. Κι εξηγούμαστε:

Ο Ολυμπιακός με το δίκτυο που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο μεγάλων μανατζερικών γραφείων, αλλά και σε σχέσεις που έχει με κορυφαίους συλλόγους σε όλο τον πλανήτη, έχει καταφέρει να μαθαίνει από πρώτο χέρι διάφορες πληροφορίες για παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν σε... Βαλμπουενά!

Για τον Βαλμπουενά γνωρίζαμε πέρσι τον Απρίλιο ότι θα έμενε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, επειδή δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιο με τους Τούρκους.

Με τον Ραφίνια και τον Εμβιλά ήταν πιο πολύπλοκες καταστάσεις. Νομίζετε ότι γνώριζαν πολλοί ότι ο Ραφίνια είχε σχετικό όρο στο συμβόλαιό του με τη Φλαμένγκο ότι θα μπορούσε να φύγει ως ελεύθερος, αν δεχόταν ο ίδιος μία σούπερ πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα;

Η Φλαμένγκο όταν συμφωνούσε πέρσι το καλοκαίρι μαζί του για διετές συμβόλαιο και έβαζε τον σχετικό όρο, δεν πίστευε ότι θα ερχόταν μία ευρωπαϊκή ομάδα και θα του πρόσφερε σχεδόν τα τριπλάσια λεφτά από αυτά που έπαιρνε στο κλαμπ του Ρίο.

Ο Ολυμπιακός την είχε ψάξει την περίπτωσή του και αφού διαπίστωσε ότι με τη Φλαμένγκο δεν θα έμπαινε σε διαπραγματεύσεις, αλλά οι επαφές θα γίνονταν απευθείας με τον παίκτη, έσπευσε να «ψήσει» τον Βραζιλιάνο. Και στο τέλος τα κατάφερε να τον πάρει ως ελεύθερο, παρότι είχε συμβόλαιο!

Πάνω-κάτω το ίδιο συνέβη και με τον Εμβιλά... Αφού πρώτα «γοήτευσε» τον 30χρονο Γάλλο χαφ, ο Εμβιλά κατάφερε να μείνει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός μετά και τη στάση που είχαν κρατήσει οι «στεφανουά» στην περίπτωση του Μιγκέλ Τράουκο, ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τον Εμβιλά, δίχως ωστόσο να δώσουν ευρώ στους Γάλλους.

Έψαξαν την περίπτωση του 30χρονου Γάλλου χαφ, διαπίστωσαν ότι μπορούν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο και τον έκλεισαν μέσα σε δέκα μέρες. Του Ραφίνια η δουλειά έγινε μέσα σε πέντε!

Ψαγμένες κινήσεις και οι δύο... Ωστόσο, θα πρέπει τόσο ο Ραφίνια, όσο και ο Εμβιλά, να αποδείξουν στο χορτάρι ότι δικαίως ο Ολυμπιακός ξεσήκωσε τον κόσμο του με τις μεταγραφές που έκανε. Θα πρέπει να αποδείξουν στο χορτάρι ότι θα δώσουν μία συνέχεια σε όλα όσα έκανε ο Βαλμπουενά την περσινή σεζόν.

Καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο, με τους Πειραιώτες να βάζουν στη «μηχανή» τους δύο ποδοσφαιριστές που θέλουν να αγωνιστούν ξανά στο Champions League και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που «μυρίζει» πρωταθλητισμό. Στο χέρι τους είναι να δικαιώσουν όλους όσους πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού να ξεχάσουν γρήγορα τον Ομάρ και τον Γκιγιέρμε.

Από πλευράς ονομάτων φυσικά είναι και μεγαλύτερα από τους προκατόχους τους. Είπαμε όμως: Ο κόσμος ανυπομονεί να τους δει και στην πράξη…