Εμβιλά: Δείτε σε βίντεο τον βασιλιά των ασίστ (vids)

Έγινε σίριαλ το θέμα του Γιαν Εμβιλά, αλλά μία τέτοια μεταγραφή δεν θα μπορούσε να τελειώσει εύκολα. Γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να «χρυσώσει» τον σπουδαίο Γάλλο. Τα στατιστικά του και οι επιδόσεις του σε βίντεο

Εμβιλά: Δείτε σε βίντεο τον βασιλιά των ασίστ (vids)

Μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες μεταγραφές του έχει ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός.

Equipe: Τέλειωσε του Εμβιλά στον Ολυμπιακό (pic)

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει «γράψει» 22 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και έχει αγωνιστεί σε Ίντερ, Σάντερλαντ, Ρούμπιν Καζάν, Ρεν και Σεντ Ετιέν. Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο fosonline.gr το μοναδικό που έμενε ήταν να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν. Και εκείνοι ήξεραν ότι δεν μπορούν να χαλάσουν τη μετακίνηση του παίκτη στην Ελλάδα παρά μόνο να την καθυστερήσουν μερικές ημέρες. Τελικά λίγες ώρες μετά τα πάντα τελείωσαν.

Ο Γιαν Εμβιλά μένει ελεύθερος από τους «στεφανουά» και εκείνοι γλιτώνουν 8 εκατ. ευρώ από το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, τον οποίο δεν είχε στα πλάνα του ο Κλοντ Πιελ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση αυτό το καλοκαίρι και να κάνει τον Γάλλο τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό (πιθανότατα 2+1). Οι απολαβές του θα είναι 1,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Χρήματα που είναι υπερβολικά για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά στον Πειραιά αποφάσισαν να τα… σπρώξουν για να φέρουν έναν ηγέτη στη μεσαία τους γραμμή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή που έπεσε το όνομα του Εμβιλά στο τραπέζι ήταν πολύ θετικός να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή. Είχε ζητήσει μάλιστα να τελειώσει και άμεσα προκειμένου να μπει αμέσως στην ομάδα. Ο Πορτογάλος κόουτς θεωρεί πως με τον Εμβιλά ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο και γίνεται πανίσχυρος στη μεσαία του γραμμή έχοντας ένα «εξάρι» πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Ο Εμβιλά ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρεντ, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 150 συμμετοχές, 4 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τον Ιανουάριο του 2013, η Ρούμπιν Καζάν πλήρωσε ένα ποσό μεταξύ 12 και 18 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Ρωσία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, αλλά παρά ταύτα είχε 80 συμμετοχές, 3 γκολ και 7 ασίστ. Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ιντερ (14 συμμετοχές), ενώ την επόμενη είχε 40 συμμετοχές (1 γκολ, 5 ασίστ) με τη φανέλα της Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν επιστρέψει στη Ρωσία και γίνει ηγέτης της Ρούμπιν.

Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε μεταγραφή για τη Σεντ Ετιέν, κερδίζοντας αμέσως θέση βασικού και όντας ένας από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές στο Ζοφρουά Γκισάρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σε λιγότερο από 2,5 χρόνο με τους «πράσινους» έπαιξε σε 90 παιχνίδια. Επίσης, ο Εμβιλά έχει καταγράψει 22 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας, αλλά και πάνω από 50 ματς με τις «μικρές» ομάδες των Γάλλων!

Αναλυτικά τα στατιστικά του:

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

ΙΝΤΕΡ