Η ΕΠΟ ξεπέρασε την ΕΟΚ!

Πίστευε κανείς πως τα είχαμε δει όλα από την ΕΟΚ, αλλά έφτασε σε σημείο να… ζηλεύει την ΕΠΟ!

Η ΕΠΟ ξεπέρασε την ΕΟΚ!

Δεν πίστευα ότι θα το σκεφτόμουν ποτέ, πόσω μάλλον πως θα το παραδεχόμουν, αλλά να που η ΕΠΟ… σε «μαεστρία», «τακτική» και «μεθοδεύσεις» ξεπέρασε την ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κρατά γερά τα σκήπτρα πλέον της ευφυΐας και ευρηματικότητας, τα οποία είχε καλά φυλαγμένα επί χρόνια στα υπόγειά της αυτή της καλαθοσφαίρισης.

Ίσως αυτά που έχουν σκεφτεί και εν τέλει εφαρμόσει για τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να έχουν φέρει ένα ίχνος ζήλιας στην ΕΟΚ, σε στιλ «εμείς γιατί δεν τα σκεφτήκαμε αυτά;». Κι όμως…

Και η ΕΟΚ είχε προσπαθήσει, άσχετα αν δεν το εφήρμοσε με αυτή την τελειότητα. Θυμάμαι την (εσκεμμένη;) κωλυσιεργία σε τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό, γιατί ο Άλεξ Μάριτς του Παναθηναϊκού ήταν τραυματίας και ήθελε μία εβδομάδα ακόμα για να επιστρέψει. Έπρεπε να γίνει πρώτα καλά ο Αυστραλός σέντερ και μετά να μάθουμε πότε θα γινόταν ο τελικός.

Η ΕΠΟ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο όταν το επέτασσε η ΟΥΕΦΑ. Ξεκινώντας από την ακατάλληλη Ριζούπολη, μετά άλλαξε ημερομηνία και τον έβαλε στο τέλος Αυγούστου (ας το έκανε Σούπερ Καπ απ’ ευθείας) αδιαφορώντας παντελώς για την κατάσταση του χορταριού στο ΟΑΚΑ, το οποίο έγινε… χωράφι.

Ας το έλεγαν εξ αρχής: Να μην παίξει ο Ολυμπιακός κανονικά. Αυτό δεν ήθελαν. Αυτό φοβούνταν. Γιατί και η ΑΕΚ σιγόνταρε και έλεγε «ό,τι πει η ΕΠΟ». Περίμεναν να αλλάξει το ρόστερ, να υπάρχουν πωλήσεις, ανακατατάξεις, να απαγορευθούν οι προσθήκες για να γίνει ο τελικός, μπας και έχουν καμιά πιθανότητα για έναν τίτλο και σωθεί η χρονιά. Μεταξύ μας, δεν έχουν πιθανότητα, ακόμα και με όλη την άμυνα του Ολυμπιακού αλλαγμένη. Αλλά, όπως φάνηκε, κοίταξαν να εξαντλήσουν και την τελευταία πιθανότητά τους.

Δεν δίστασαν ακόμα και να μπουν στα χωράφια της Σούπερ Λιγκ και να αλλάξουν το πρόγραμμα, για να «χωρέσει» κάπου ο τελικός έτσι που τα κατάφεραν, την ώρα βέβαια που σε όλη την Ευρώπη έχουν κυπελλούχο.

Παρατηρώντας εκ του μακρόθεν όλο αυτό (το… πανηγυράκι να το πω; τον ερασιτεχνισμό να το πω;) ήρθαν αυτόματα στο μυαλό οι δικαιολογίες από την ΚΕΔ/ΕΟΚ που δεν έβρισκαν εισιτήρια για να φέρουν πίσω στην Αθήνα τους διαιτητές από τη Λας Πάλμας για να σφυρίξουν σε τελικούς (σ.σ. ο Σκινδήλιας είχε ζητήσει να τους βρει αυτός εισιτήρια και κρύος ιδρώτας έσταξε στα πρόσωπά τους), ή ακόμα το πρόσφατο, το πιο φρέσκο: Την προσπάθεια που έκαναν στην ΕΟΚ για εκλογές τον… Αύγουστο, ώστε να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Παναγιώτης Φασούλας. Σατανικό κι αυτό, δεν νομίζετε;

Η ΕΠΟ έκανε (και κάνει) τα πάντα ορθώνοντας εμπόδια στον Ολυμπιακό, με αποφάσεις πρωτοφανείς, δίχως καμία λογική, που θυμίζουν και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, μαύρες για την Ελλάδα. Η ΕΟΚ από την πλευρά της έχει γράψει ιστορία. Έχει διδάξει. Να, για παράδειγμα, έκοψε τους δύο ξένους από το πρωτάθλημα της Α2, χωρίς να «μιλήσουν» καν οι ομάδες, αλλά τις διατήρησε στις γυναίκες. Σοφό, δεν νομίζετε;
Εκεί που χάθηκε η λογική ξεκινάνε οι δυο τους…