Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Ο ένας τις εντυπώσεις, ο άλλος την ουσία

Ο ΠΑΟΚ, παρά τις απουσίες, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού σε φιλικό παιχνίδι στην Καλλιθέα

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Ο ένας τις εντυπώσεις, ο άλλος την ουσία

Ο… μισός ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρα πολλές απουσίες, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιαννούλη, Λημνιό, Πασχαλάκη, Μιχαηλίδη, Τζόλη, Ίνγκασον, Μιχάι, Τσιγγάρα, Μπαλογιάννη, Αουγκούστο, Ροντρίγκο, Πέλκα και Ελ Καντουρί.

Παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να σκοράρουν στο 39’ με τον Άκπομ εκμεταλλευόμενοι την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος και έδειξαν πως διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με τους αποψινούς αντιπάλους τους.

Και οι «πράσινοι» με τη σειρά τους είχαν απουσίες, αλλά όταν στο δεύτερο μέρος κέρδισαν χώρο στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν.

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η ταυτόχρονη παρουσία των Καρλίτος- Μακέντα, καθώς ο Ισπανός δεν μπορεί να προσφέρει παίζοντας στα πλάγια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Ιταλό, που κι αυτός νιώθει πιο χρήσιμος μέσα στην περιοχή.

Το φιλμ του αγώνα:
5' Ωραία κάθετη πάσα του Σερπέζη προς τον Σαβιέρ ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει πάνω από τον Ζίβκοβιτς με λόμπα αλλά που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω.

9’ Ο Μακέντα μέσα στην περιοχή, πήρε τη μπάλα από τον Καρλίτος, έκανε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

39'Ο Λύρατζης έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Χριστογεώργο να πέφτει στην δεξιά του γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα με τον Άκπομ να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει σε κενή εστία.

58' Ο Καρλίτος άνοιξε ωραία δεξιά στον Σάντσες αυτός επιχείρησε την παράλληλη μπαλιά και από κοντά ο Μακέντα έκανε το πλασέ με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει σωτήρια.

Στο 59΄ ο Αμπέλ Φερέιρα άρχισε τις αλλαγές για τον ΠΑΟΚ περνώντας στον αγωνιστικό χώρο νεαρούς παίκτες, προσπαθώντας να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και πρόσωπα.

66' Ο Βέλεθ άνοιξε ωραία στον Σαβιέρ που έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα και ο Καρλίτος έκανε ένα γυριστό με τον Ρέι να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά.

74' Εκτέλεση φάουλ με πάσα του Αγιούμπ προς τον Καρλίτος που έκανε το σουτ με τον Κρέσπο να βάζει το κεφάλι του και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Βέλεθ (72’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (59’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (59’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (73’ Παναγιώτου), Βαρέλα (59’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Ακπομ (59’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (58’ Κούτσιας).