Πρόγραμμα Ολυμπιακού: Οι παγίδες με την Ευρώπη και τα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη

Ανάλυση του αγωνιστικού προγράμματος του Ολυμπιακού όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την κλήρωση της Super League και με δεδομένη την παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Πρόγραμμα Ολυμπιακού: Οι παγίδες με την Ευρώπη και τα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη

Σε μία εβδομάδα αρχίζουν τα επίσημα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό με την ομάδα του Πειραιά να παίζει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ. Από το επόμενο Σάββατο και μετά τους "ερυθρόλευκους" τους περιμένει ένας πραγματικός Γολγοθάς με το ένα ματς να διαδέχεται το άλλο.

Super League 1: Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος υπάρχει και μία εικόνα για τις παγίδες που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τους "ερυθρόλευκους". Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους.

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Super League (2020-2021)

Πρώτα απ' όλα στις 12/9 ο Ολυμπιακός παίζει τον τελικό με την ΑΕΚ, έτσι το εκτός έδρας ματς με τους "κιτρινόμαυρους" θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Να σημειώσουμε ότι οι ημερομηνίες δεν έχουν βγει από τη Super League και είναι ενδεικτικές. Στις 19/9 για το πρωτάθλημα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και στις 23/9 παίζει το πρώτο ματς για τα play off, ενώ στις 26/9 υποδέχεται τον Παναιτωλικό και στις 29/9 είναι η ρεβάνς των play off.

Το πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι στη Super League (2020-2021)

Στις 4/10 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός του ΠΑΣ και στις 17/10 τον Ατρόμητο εντός έδρας. Ακολουθεί η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων (20-21/10) και στις 24/10 το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ για να παίξει στις 27-28/10 τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Εδώ είναι η μεγαλύτερη παγίδα για τον Ολυμπιακό, αφού θα έχει τον ΠΑΟΚ ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στις 31/10 υπάρχει το εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα και στις 3-4/11 η 3η αγωνιστική για τον όμιλο και ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στις 7/11. Στις 21/11 φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και στις 24-25/11 θα γίνει η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων για να ακολουθήσει στις 29/11 το ματς στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και 1-2/12 η 5η αγωνιστική για τον όμιλο. Στις 6/12 θα παίξει εντός έδρας με το Βόλο και στις 8-9/12 την 6η αγωνιστική για την Ευρώπη. Στις 13/12 θα γίνει το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία, στις 16/12 το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στις 20/12 το εντός έδρας με την ΑΕΛ.

Όπως παρατηρούμε τα δύο του ταξίδια στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν μέσα σε εβδομάδες που θα έχει παιχνίδια για την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα εξαντλητικό πρόγραμμα και τώρα φαίνεται η σημασία της πρόκρισης του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό όμιλο, αφού το ίδιο θα συμβαίνει και με τους Θεσσαλονικείς και ο Ολυμπιακός ευελπιστεί και με την ΑΕΚ αν περάσει σε όμιλο του Europa League.