Μπέος κατά πάντων: Τι είπε για Τσιώλη, Γραμμένο, Nova, Oλυμπιακό και Κλάτενμπεργκ

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στην απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη από την τεχνική ηγεσία του Βόλου

Μπέος κατά πάντων: Τι είπε για Τσιώλη, Γραμμένο, Nova, Oλυμπιακό και Κλάτενμπεργκ

Αναλυτικά όσα είπε: «Τι να ομορφύνει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Μια κωμωδία και μισή είναι! Να έρθει να πάρει κάποιος την ομάδα στον Βόλο και να ρίξω μια μαύρη πέτρα και να μην ασχοληθώ ξανά. Δεν υπάρχουν τηλεοπτικά συμβόλαια σε επτά ομάδες, δεν έχουμε φιλάθλoυς στα γήπεδα… ποιο πρωτάθλημα και γιατί να αρχίσει; Για να γίνουν πιο πλούσιοι οι μεγάλοι; Οι άλλοι τι ρόλο παίζουν; Θα πρέπει να καταλάβουν πως λειτουργεί η αγορά, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αυτός με τα τηλεοπτικά. Όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος λειτουργεί με κεντρική διαχείριση, μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό. Ο Ολυμπιακός παίρνει 11.000.000 ευρώ και όλοι οι άλλοι λεφτά πολύ λίγα. Πρέπει η κάθε ομάδα να πάρει τα λεφτά που αξίζει. Για ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα μιλάμε; Να τα έχουμε καλά με κάποιο μεγάλο για να είμαστε ανταγωνιστικοί ή να πάρουμε ένα καλό συμβόλαιο; Γιατί να είμαι φίλος με κάποιον μεγάλο; Δεν γουστάρω να είμαι φίλος με κανέναν! Τι να λέμε; Εύχομαι και ελπίζω με όλη μου την καρδιά για να αλλάξει ιδιοκτησία η Νova, γιατί το παλιό καθεστώς… είναι άστο… απορώ πως υπάρχει ακόμα.

Τι κλήρωση να κάνουν; Η κλήρωση θα είναι κωμωδία, δεν θα γίνει καμία κλήρωση! Στην ουσία θα είναι ορισμός. Γιατί να μπει κλειδάριθμος σε ΠΑΟΚ και Άρη αφού τα ματς είναι χωρίς κόσμο για παράδειγμα. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά, έχουν καταστρέψει τα πάντα κάποιοι άνθρωποι, δυστυχώς. Υπάρχει ένας πρόεδρος που λέγεται Γραμμένος και ψηφίζει λευκό. Αν το πεις κάπου αυτό και σου πουν ότι είναι σωστό, εγώ θα πάω να αυτοκτονήσω! Είναι λυπηρό να έχει τέτοια στάση ο Γραμμένος, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν το αξίωμα που έχουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους όρους δεν γίνεται να τους βάζουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η πολιτεία πρέπει να βάζει τους όρους και η ΕΠΟ».

Για την αποχώρηση του Τσιώλη και την ομάδα του Βόλου: «Χωρίσαμε φιλικά με τον κ. Τσιώλη. Εγώ θέλω χθες να αποχωρήσω από την προεδρία του Βόλου! Είμαι ερωτευμένος με την πόλη μου. Δεν θέλω να είμαι άλλο πρόεδρος και θέλω να φύγω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου όσο έχω δυνάμεις. Είχαμε άλλη φιλοσοφία με τον Τσιώλη και αποφασίσαμε να χωρίσουμε, δυστυχώς ή ευτυχώς το ποδόσφαιρο το βλέπω αλλιώς. Δεν εννοώ το ποιος θα παίξει ή όχι, απλά εμένα με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Ο τρόπος οργάνωσης και όχι μόνο, για να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο. Είναι ήδη στο αεροπλάνο ο νέος μας προπονητής, ο Ισπανός. Πέρασε τα τεστ και έρχεται για να αναλάβει».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την νέα σεζόν: «Δεν υπάρχει, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε. Να είσαι στο γκρουπ αυτουνού που έχει τον έλεγχο ικανοποιείσαι, δεν είσαι σε αυτό γιατί δεν γουστάρεις ή είσαι αντιδραστικός, πρέπει να τιμωρηθείς. Το ποδόσφαιρο έχει αρχές και όρους, αυτό μας έχουν διδάξει τα κορυφαία πρωταθλήματα. Αν δεν μπορούμε να αντιγράψουμε τα αυτονόητα, τότε τι να συζητάμε; Γιατί αποφάσισαν οι τέσσερις για τον νέο αρχιδιαιτητή; Και τώρα ο Ολυμπιακός λέει ότι άρει την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ, ενώ στην αρχή είπε «ναι». Τι να λέμε και τι σχολιάζουμε. Στα… φρύδια μου αν δεν θέλει ο Ολυμπιακός τον Κλάτενμπεργκ!. Δεν θέλω να μιλάω άλλο για ποδόσφαιρο, να μιλάμε για άλλα πράγματα αλλά όχι για ποδόσφαιρο ειδικά για την Ελλάδα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας