Πέπε: Ο όρος στο συμβόλαιο που τρενάρει τις διαπραγματεύσεις της Γκιμαράες με τον Ολυμπιακό

Η Γκιμαράες προσπαθεί να ανεβάσει την προσφορά του Ολυμπιακού για τον Πέπε, επειδή η μερίδα του λέοντος πάει στα ταμεία της Μπενφίκα. 

Πέπε: Ο όρος στο συμβόλαιο που τρενάρει τις διαπραγματεύσεις της Γκιμαράες με τον Ολυμπιακό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της O Jogo ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Γκιμαράες για την απόκτηση του Πέπε. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της συμφωνίας οφείλεται σε μια λεπτομέρεια: Το κέρδος της Γκιμαράες είναι μικρό.

Ολυμπιακός: «Καψούρα» του Μαρτίνς ο Πέπε που τον θέλει άμεσα

Γιατί είναι μικρό; Ο Πέπε υπέγραψε τον Ιούλιο του 2019 συμβόλαιο για πέντε χρόνια με την Γκιμαράες- αφού πρώτα αγωνίστηκε σε αυτή ένα χρόνο ως δανεικός από την Μπενφίκα.

Τότε Μπενφίκα και Γκιμαράες συμφώνησαν να μοιράσουν ισότιμα ​​(50% η καθεμία) τα χρήματα από μια μελλοντική πώληση του ποδοσφαιριστή του οποίου η ρήτρα αποδέσμευσης ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η O Jogo, στο ίδιο συμβόλαιο υπάρχει μια ακόμη ρήτρα που διασφαλίσει ότι το πρώτο 1.5 εκ. ευρώ πηγαίνει στα ταμεία της Μπενφίκα και οι δυο ομάδες μοιράζονται το υπόλοιπο ποσό.

«Και αυτή η λεπτομέρεια εξηγεί το τράβηγμα των διαπραγματεύσεων. Η πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού ήταν δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το μερίδιο της Γκιμαράες θα ήταν μόλις 250 χιλιάδες ευρώ».

Προκειμένου να αυξήσει το κέρδος της Γκιμαράες από την πώληση του Πέπε ο Πρόεδρος Miguel Pinto Lisboa και ο γενικός διευθυντής Carlos Freitas, «προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και να αυξήσουν την προσφορά τους».