Τι καταλογίζει ο Χιμένεθ στον Μελισσανίδη για το διαζύγιο

Ενδιαφέροντα παρασκήνια από το διαζύγιο ΑΕΚ-Μανόλο: Το επικοινωνιακό λάθος, τα διπλάσια χρήματα της Λας Πάλμας, το φτωχό «κιτρινόμαυρο» πρότζεκτ και η ανοιχτή πόρτα.

Τι καταλογίζει ο Χιμένεθ στον Μελισσανίδη για το διαζύγιο

Το πρώτο που διαπιστώνεται είναι πως επικοινωνιακά έκανε λάθος η διοίκηση του «Δικεφάλου» να παρουσιάσει τη συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό κλεισμένη μετά από τη συνάντηση του τελευταίου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο κότερο. Τίποτε ξεκάθαρο δεν είχε προκύψει εκείνες τις ώρες. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τις δύο πλευρές, το κλίμα ήταν καλό, αλλά ούτε υπογραφές είχαν πέσει ούτε και τα χέρια δόθηκαν. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Από εκεί και πέρα: Το ντιλ του Μανόλο με τη Λας Πάλμας θα του αποφέρει περί του ενός εκατομμυρίου έως το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς τα μπόνους. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του ο Ανδαλουσιανός «θα παίρνω τα διπλάσια απ’ ότι στην ΑΕΚ». Σημειώνουμε πάντως, πως αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος της αποχώρησής του και ούτε και ο σημαντικότερος.

Τι ήταν λοιπόν εκείνο που τον έκανε πρωτίστως να πει το «αντίο»; Σύμφωνα με τις πηγές μας κυρίως το πρότζεκτ. Κατάλαβε ο Μανόλο ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει ουσιαστικές κινήσεις για να αλλάξει τη δυναμική της ως ομάδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει στο μυαλό του το γήπεδο και όχι το ρόστερ. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε οπαδούς και γενικότερα στο περιβάλλον του «Δικεφάλου», αυτή είναι η απόφασή του και την στηρίζει.

Ο Χιμένεθ δεν τον κρίνει ούτε τον «δικάζει». Αποδέχεται την επιλογή του επιχειρηματία, αλλά ένιωσε πως καλύτερο για εκείνον ήταν να μη συμμετέχει στο φετινό πλάνο. Φοβήθηκε πως δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι περισσότερο ενώ ξέρει καλά πως το να επαναλάβει την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση...

Προτίμησε λοιπόν να φύγει ως πρωταθλητής, ήρωας και επιτυχημένος, παρά να ρισκάρει με πιθανή απόλυσή του, αν η σεζόν δεν ξεκινήσει καλά ή στραβώσει στην πορεία. Άλλωστε, ο τρόπος που βγήκε το διαζύγιο τού αφήνει κάθε περιθώριο ανοιχτό να επιστρέψει. Και το έχει στο μυαλό του ο 54χρονος αυτό.

Σκέφτεται πως σε δύο ή τρία χρόνια τα πράγματα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά στην ΑΕΚ. Με δικό της γήπεδο και με μεγαλύτερο μπάτζετ, οι συνθήκες θα μοιάζουν ιδανικές για να δημιουργήσει ένα δυνατό κλαμπ, που θα μπορεί να έχει συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Αυτή η δυνατότητα λοιπόν, παραμένει ζωντανή πλέον για τον Χιμένεθ. Με τον τρόπο που έφυγε άφησε την πόρτα της επιστροφής ανοιχτή. Αυτά σκέφτηκε και έδρασε όπως περιγράψαμε.