Έρχεται στην Αθήνα ο Τζιοβάνι (vid)

Ο βραζιλιάνος «μάγος» που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Ολυμπιακού επιστρέφει στη χώρα μας.

Έρχεται στην Αθήνα ο Τζιοβάνι (vid)

O Ζιοβάνι θα βρεθεί στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου με το Ιδρυμα της Μπαρτσελόνα στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το μεγάλο «10άρι» του Ολυμπιακού είναι μέλος της ομάδας Barcelona Legends και θα βρεθεί στη χώρα μας ως εκπρόσωπός τους προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού και υπέρ της στήριξη των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βραζιλιάνος θα παραμείνει μερικές μέρες στην Αθήνα προκειμένου να παίξει το αγαπημένο του ποδοβόλεϊ με τον καλό του φίλο, Λουτσιάνο ντε Σόουζα και άλλους ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη χώρα μας με την παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ποιός ήταν ο Τζιοβάνι

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους «αρτίστες» που άγγιξαν στη χώρα μας τη «στρογγυλή θεά». Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα όπως είναι ολόκληρο το όνομά του πήρε μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1999. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έντυσε στα «ερυθρόλευκα» έναν παίκτη που ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας κι έκτοτε ο «μάγος» χάρισε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό μερικές στιγμές απίστευτου θεάματος.

Έγινε γρήγορα ο αγαπημένος της εξέδρας του Ολυμπιακού και ηγήθηκε της «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας. Ενδεικτικό του πόσο τον αγάπησε ο κόσμος είναι το γεγονός ότι η τελευταία του ανανέωση με τον Ολυμπιακό ήταν κατόπιν λαϊκής απαίτησης!

Όμως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αγάπησε με θέρμη τους οπαδούς της ομάδας. Μάλιστα. στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού που έγινε στο «Καυτανζόγλειο» κόντρα στον Ηρακλή, μετά το τέλος του αγώνα έβγαλε τη μπλούζα του και η φανέλα του έγραφε «Σ' ευχαριστώ Θεέ μου που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι μέρος της ζωής μου. Σας αγαπώ πολύ».