Τζιοβάνι, Σαβιόλα στους θρύλους της Μπάρτσα

Οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αγωνιστούν στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι των Καταλανών που θα γίνει τον Απρίλιο στη Βραζιλία.

Τζιοβάνι, Σαβιόλα στους θρύλους της Μπάρτσα

Ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι θα παίξουν οι θρύλοι της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου οι θρύλοι της Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσουν την Σελεσάο Περναμπούκο, μία ομάδα τοπικών θρύλων της περιοχής που οι ποδοσφαιριστές θα επιλεγούν έπειτα από λαϊκή ψηοφορία. Το παιχνίδι γνωστοποιήθηκε σε μία εκδήλωση στο Ρεσίφε, την πρωτεύουσα του Περναμπούκο.

Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στο «Αρένα Περναμπούκο» ένα στάδιο του Σάο Λουρένκο στο Ρεσίφε στο οποίο είχε διεξαχθεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 και τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Το συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ σημαντικό, διότι η θρυλική ομάδα της Μπαρτσελόνα θα γιορτάσει την ιστορική σχέση που έχει ο σύλλογος με τη χώρα του καφέ.

Έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά και ονόματα ποδοσφαιριστών που θα φορέσουν την μπλαουγκράνα φανέλα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και δύο που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ποιοι είναι οι θρύλοι της Μπάρτσα

Οι θρύλοι της Μπαρτσελόνα δεν είναι μία τυχαία ομάδα. Δημιουργήθηκε από τον σύλλογο διότι θέλουν να αναδεικνύουν τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα των Καταλανών. Επίσης είναι σημαντικό έτσι ώστε να ακούγεται σε όλο τον πλανήτη το όνομα της Μπαρτσελόνα, καθώς σε αυτή την ομάδα επιλέγονται να παίζουν σπουδαίοι αστέρες του παρελθόντος. Ο σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας είναι να δίνει αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και γι’ άλλα ματς.