Ολυμπιακός: Άλλη ομάδα χωρίς τους ακραίους του μπακ

Τι έδειξε η δοκιμή του Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Άλλη ομάδα χωρίς τους ακραίους του μπακ

Σε εβδομάδα τελικού έχουμε μπει με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποκαλύπτει κάποιες από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Πορτογάλος τεχνικός σε αυτό το ματς είναι να καλύψει τα κενά των δύο βασικών του μπακ.

Ομάρ και Τσιμίκας έφυγαν γι' άλλες πολιτείες και σε αυτή την αναμέτρηση ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα τους έχει στη διάθεση του. Με τις λύσεις να είναι περιορισμένες αναζητεί και αυτός τρόπο για να καλυφθούν οι απώλειες και να κάνει τη δουλειά του κόντρα στην ΑΕΚ.

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε με 3-4-3 κάτι που σημαίνει ότι Ραντζέλοβιτς και Μασούρας ήταν υποχρεωμένοι να έχουν στο νου τους και την άμυνα και να παίζουν έναν ρόλο φουλ μπακ. Ένας παίκτης του ρόστερ που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχές στον τελικό. Ο λόγος φυσικά για τον Χολέμπας.

Πάμε τώρα στο τι έγινε στον Ρέντη και τι περιμένουμε για την Κυριακή. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός χωρίς τα μπακ του είναι άλλη ομάδα. Εκεί ήταν όλη η δύναμη των Πειραιωτών, αφού Ομάρ και Τσιμίκας έβγαιναν συνεχώς μπροστά και έδιναν πλάτος στο γήπεδο. Έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός καθιστά πολύ σημαντικά τα δύο ακραία του μπακ.

Μασούρας και Ραντζέλοβιτς δεν μπορούν να κάνουν τέλεια αυτή τη δουλειά, διότι δεν είναι εύκολο να έχουν και την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά. Για να δουλέψει τέλεια αυτό το σύστημα που δοκίμασε ο Μαρτίνς θέλει εργαλεία και χρόνο. Είναι προφανές ότι και αυτός «ψάχνεται» ακόμα και έχει μέρες μπροστά του για να βρει την κατάλληλη λύση. Το βέβαιο είναι πως χωρίς ακραίους μπακ ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα και δεν έχει σχέση με αυτό που βλέπαμε όλη την περασμένη σεζόν.