Χτύπησαν… καμπάνες στην ΑΕΚ!

Η «Ένωση» προβλημάτισε με την απόδοσή της χάνοντας με 2-1 από τον Ατρόμητο σε φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Χτύπησαν… καμπάνες στην ΑΕΚ!

Μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την αγωνιστική της εικόνα καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον Ατρόμητο σε φιλικό αγώνα που έδωσαν οι δύο ομάδες.

Η «Ένωση», που χρησιμοποίησε το φιλικό ως πρόβα τζενεράλε πριν τον τελικό του Κυπέλλου, είχε αρκετά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Ατρόμητος ο οποίος με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο του έδειξε πως θα είναι τουλάχιστον πιο ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν.

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε με 3-5-2, σχηματισμός που έχει προβάδισμα και για τον τελικό με τους «ερυθρόλευκους» και τον Μάνταλο στον πάγκο. Ο Ιταλός επέλεξε επίσης τον Σαμπανάτζοβιτς στην τριάδα του άξονα, τους Σβάρνα, Λάτσι, Οικονόμου στα στόπερ και δίδυμο Ολιβέιρα-Λιβάγια στην επίθεση.

Η ΑΕΚ είχε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο τόσο ανασταλτικά (κυρίως στις στημένες μπάλες) όσο και δημιουργικά, με τους Περιστεριώτες να ανοίγουν το σκορ στο 16' με αυτογκόλ του Σβάρνα.

Η αντίδραση πάντως ήταν άμεση με τον Παουλίνιο να σκοράρει από ασίστ του Λιβάγια στο 25' και να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές από τον Καρέρα και τον Κάναντι με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός.

Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τον Ατρόμητο να διαμορφώνει το 2-1 με πέναλτι του Ούμπιντες και τον Τσιντώτα να κάνει κακή εκτίμηση στη φάση ανατρέποντας τον νεαρό Αθανασίου στο 57'.

Ο Ατρόμητος είχε και δοκάρι στο 92' σε κεφαλιά του Γιακουμάκη, που αστόχησε και σε τετ α τετ απέναντι στον Αθανασιάδη στο 83'.

Σε γενικές γραμμές, ο Ατρόμητος φάνηκε πιο έτοιμη ομάδα, ενώ η ΑΕΚ θα χρειαστεί να βελτιωθεί, ειδικά στην άμυνα, για να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό της 30ης Αυγούστου.

Ντεμπούτο, έστω κι ανεπίσημο, έκαναν προς το τέλος του ματς οι Ινσούα (71') και Χνιντ (83'), ενώ μετά το 71' χρησιμοποιήθηκε και ο Μάνταλος για τον οποίο από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας (59' Αθανασιάδης), Λάτσι (70' Μαχαίρας), Οικονόμου (59' Τσιγκρίνσκι), Σβάρνας (83' Χνιντ), Λόπες (70' Ινσούα), Παουλίνιο (59' Μπακάκης), Σιμόες (70' Μάνταλος), Κρίστιτσιτς (46' Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς (59' Βέρντε), Λιβάγια (78' Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46' Αλμπάνης).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης (46' Μανδάς), Γούτας (46' Στρούγγης), Ρισβάνης, Γκάλο, Σάλομον (46' Μπουσούλατζιτς), Νάτσος (46' Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (46' Αθανασίου), Νταβιώτης (46' Ραμπέλο), Μανούσος (46' Γιακουμάκης), Αγκάγεφ (46' Κιβρακίδης), Βέλλιος (46' Κωτσόπουλος).