Ο Ονιεκούρου και η αναμονή του Ολυμπιακού, αν «κοπεί» από τη Μονακό!

Ο Χένρι Ονιεκούρου είναι μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, έχει πολλούς «μνηστήρες», αλλά κατέχει υψηλή θέση στην ατζέντα του Ολυμπιακού για τα «φτερά» της επίθεσης. 

Ο Ονιεκούρου και η αναμονή του Ολυμπιακού, αν «κοπεί» από τη Μονακό!

Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ της Αλ Ιτιχάντ είναι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση στους εξτρέμ. Μία περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη και πολύ «αλμυρή», αφού ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει με τους Σαουδάραβες σε ένα μυθικό συμβόλαιο της τάξης των 4,5 εκ. ευρώ τον χρόνο! Ακόμα για τον Ροντρίγκεζ δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Όντως ενδιαφέρει, αλλά είναι μία υπόθεση που θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν ένα σωρό άλλα πράγματα που αφορούν την Αλ Ιτιχάντ και τη Φενέρμπαχτσε, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός και είχε υπογράψει για διετή δανεισμό (έως το 2021).

Παρόλα αυτά, αυτό που ακούγεται έντονα στη Γαλλία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει εδώ και πολύ καιρό την περίπτωση του Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ που έχει κάνει έως τώρα πολύ καλές σεζόν με τη Γαλατασαράι, εδώ και δύο μήνες εμφανίζεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας. Απλώς υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες...

Πρώτη-πρώτη φυσικά το γεγονός ότι η Μονακό θέλει να τον «τσεκάρει», προτού αρχίσει να τον ξαναδίνει δανεικό ή τον βγάλει στο... σφυρί για να φύγει με πώληση. Αυτές τις μέρες λοιπόν τον περνάει από «κόσκινο» ο τεχνικός των Μονεγάσκων, Νίκο Κόβατς και αν τον ικανοποιήσει, τότε θα εισηγηθεί την παραμονή του. Ειδάλλως, θα του δείξει την πόρτα της εξόδου και αυτό που θα απομένει να μάθουμε, είναι αν οι Γάλλοι θα θέλουν να τον παραχωρήσουν εκ νέου με τη μορφή δανεισμού ή θα τον πουλήσουν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρακολουθεί την υπόθεση, όπως ανέφερε και το «ΦΩΣ» της Πέμπτης (20/8), δίχως ωστόσο να έχει κάνει κάποια κίνηση σε επίπεδο επίσημης πρότασης. Αντιθέτως, η Γαλατασαράι ήδη έχει εισπράξει αρνητική απάντηση για την παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού, ενώ οι Τούρκοι έγραφαν την Πέμπτη (20/8) και για «όχι» στην Μπεσίκτας. Αυτό βέβαια ουδόλως απασχολεί τους «ερυθρόλευκους».

Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι δίνεται μία εντύπωση πώς ακόμα και σε περίπτωση που αποκτηθεί π.χ. ο Γκάρι Ροντρίγκεζ ή κάποιος άλλος εξτρέμ, αν η Μονακό βάλει τον Ονιεκούρου στην "transfer list", τότε ο Ολυμπιακός θα κάνει την προσπάθειά του. Δίνεται μία εντύπωση στην Γαλλία ότι ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον Ονιεκούρου όσο χρειαστεί. Για να δούμε αν θα δικαιωθούν οι Γάλλοι... Από τον Πειραιά έχουν ως πάγια τακτική να μην λένε το παραμικρό.