ΑΕΚ: Τουλάχιστον δύο μήνες εκτός δράσης ο Σιμάνσκι

Υποβλήθηκε σε καθαρισμό στον αχίλλειο τένοντα και διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός του ήταν πιο σοβαρός

ΑΕΚ: Τουλάχιστον δύο μήνες εκτός δράσης ο Σιμάνσκι

Σοβαρότερος από ο, τι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Ντάμιαν Σιμάνσκι, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης πάνω από δύο μήνες.

Ο παίκτης είχε πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και προσπάθησε με συντηρητική αγωγή αρχικά να το ξεπεράσει.

Μάλιστα επισκέφθηκε τον προσωπικό του γιατρό στην Πολωνία, ο οποίος τον εξέτασε και του συνέστησε να υποβληθεί σε καθαρισμό.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο 25χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα από τον Λάκη Νικολάου.

Εκεί αποδείχθηκε πως ο τραυματισμός ήταν πιο σοβαρός, καθώς ο αχίλλειος τένοντας είχε μια μικρή κάκωση στο χόνδρο και πλέον ο Πολωνός χαφ θα μείνει στα… πιτς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, θα μπορέσει σε περίπου 5-7 εβδομάδες να πατήσει ξανά γήπεδο και η επιστροφή του υπολογίζεται ότι θα γίνει σε διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της «Ένωσης» αναφέρει:

«Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι υποβλήθηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα το μεσημέρι σε επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα του δεξιού του ποδιού από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας μας, κύριο Παντελή Νικολάου, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο Πολωνός μέσος αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο από το νοσοκομείο και σε δύο εβδομάδες από σήμερα να ξεκινήσει σταδιακά το πρόγραμμα αποκατάστασης για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Θερμές ευχές από την κιτρινόμαυρη οικογένεια για ταχεία ανάρρωση στον διεθνή Πολωνό μέσο της ομάδας μας»!

Ως προς το πρόγραμμα αποθεραπείας, τώρα θα του τοποθετηθεί ένας μικρός νάρθηκας και για δύο εβδομάδες ο παίκτης θα είναι σε ακινησία.