Πίσω από τις λέξεις της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης του Ραφίνια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Ραφίνια στην Βραζιλία και σίγουρα βγήκαν αρκετά συμπεράσματα για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει πετύχει... διάνα.

Πίσω από τις λέξεις της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης του Ραφίνια

Ο Ραφίνια αναμένεται στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Έως και χθες βράδυ που έδωσε την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στους οπαδούς της Φλαμένγκο, δεν θέλησε να μιλήσει για την απόφασή του να μετακομίσει στο λιμάνι σε κάποιον δημοσιογράφο μεμονωμένα. Ήθελε να μαζέψει όλους τους πρώην συμπαίκτες του και μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους να μιλήσει για την απόφασή του. Τελικά τα όσα είπε, επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε για την απόκτησή του.

Θα σταθούμε σε ορισμένες του ατάκες:

*** "Γύρισα στην Βραζιλία για να θριαμβεύσω και τα κατάφερα με το πρωτάθλημα και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Κατέθεσα το... αίμα μου σε κάθε παιχνίδι".

*** "Είναι "βραβείο" το να δέχεσαι προτάσεις από ομάδα επιπέδου Champions League στα 34 - 35 σου".

*** "Δεν έπαιξε ρόλο το οικονομικό κομμάτι. Πήρα πολύ γρήγορα την απόφασή μου για τον Ολυμπιακό για όσα μου παρουσίασε ως πρότζεκτ. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω μία νέα πρόκληση".

Οι συγκεκριμένες τρεις προτάσεις δείχνουν επακριβώς τους λόγους που ο Μαρτίνς είχε προκρίνει την περίπτωσή του για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ελαμπντελαουί. Πολλοί στάθηκαν στην ηλικία του και τους προκάλεσε μάλιστα απορίες για ποιο λόγο αποφάσισε ο Ολυμπιακός να επενδύσει σε έναν 35άρη. Ο Μαρτίνς όμως μίλησε μαζί του, αντιλήφθηκε ότι είχε να κάνει με έναν παίκτη που έχει φιλοδοξίες και δίχως περιστροφές έσπευσε να τον ζητήσει από τη διοίκηση.

Συν τοις άλλοις, διαπίστωσε ότι έχει να κάνει με έναν ποδοσφαιριστή που - όπως το είπε και στη συνέντευξή του - είναι αποφασισμένος να καταθέτει την ψυχή του ("το αίμα του" είπε χαρακτηριστικά) για τη νίκη. Έχει μία νοοτροπία ενός παίκτη που δεν σκέφτεται πώς θα κερδίσει τα τελευταία του ένσημα για τη συνταξιοδότηση, αλλά το πώς θα παρατείνει την ποδοσφαιρική του καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

Και σίγουρα η ατάκα του ότι πήρε πολύ γρήγορα την απόφασή του να πει "ναι" στον Ολυμπιακό, ενώ ένιωθε "βασιλιάς" στην Φλαμένγκο, σίγουρα δείχνει το πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί ξανά στο Champions League.

Για αυτούς τους λόγους, βάσει των όσων είπε ο Ραφίνια στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του, οι πιθανότητες γέρνουν για τα καλά προς το ότι ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη που όλα δείχνουν ότι θα πετύχει και θα αφήσει το στίγμα του. Για να δούμε λοιπόν, αν θα μας διαψεύσει ή όχι ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου.