Παρουσίασε Ισμαέλ ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Βαλεριέν Ισμαέλ είναι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης.

Παρουσίασε Ισμαέλ ο Απόλλων Σμύρνης

Ο 42χρονος τεχνικός, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία, αλλά έχει πάρει και τη γερμανική υπηκοότητα, αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα εκτός Γερμανίας και διαδέχεται τον Γιώργο Παράσχο στο «τιμόνι» της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό ως παίκτης, καθώς φόρεσε τις φανέλες των Στρασμπούρ, Κρίσταλ Πάλας, Λανς, Βέρντερ Βρέμης, Μπάγερν Μονάχου και Ανόβερου. Στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ Γερμανίας, όπως επίσης ένα Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας.

Από το 2011 ασχολείται με την προπονητική, καθώς εργάστηκε για 1,5 χρόνο στην δεύτερη ομάδα του Ανόβερου. Το καλοκαίρι του 2013 και για μια σεζόν κάθησε στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Βόλφσμπουργκ. Το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε τα «ηνία» της Νυρεμβέργης, ωστόσο δεν «έβγαλε» την χρονιά, αφού ο απολογισμός των τεσσάρων νικών, δύο ισοπαλιών και οκτώ ηττών της ομάδας στα 14 παιχνίδια που έκατσε στον πάγκο της είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση να του δείξει την «πόρτα της εξόδου».

Το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε εκ νέου τη δεύτερη ομάδα της Βόλφσμπουργκ, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 κάθησε στον πάγκο της πρώτης ομάδας, μετά την απόλυση του Ντίτερ Χέκινγκ. Αρχικά ανέλαβε προσωρινά την τεχνική ηγεσία των «λύκων», ωστόσο οι δύο νίκες της ομάδας στους πρώτους τέσσερις αγώνες υπό την καθοδήγησή του είχαν ως αποτέλεσμα να μονιμοποιηθεί στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ. Τελικά απολύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2017.