Ο Ισμαέλ νέος προπονητής του Απόλλωνα

Και το όνομα αυτού Βαλεριέν Ίσμαελ. Στον Γαλλογερμανό προπονητή κατέληξε η διοίκηση του Απόλλωνα για τη νέα σεζόν.

Ο Ισμαέλ νέος προπονητής του Απόλλωνα

Από τη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι με τον Έλληνα προπονητή ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει τον Απόλλωνα στη Super League, επιθυμία του αφεντικού της ΠΑΕ, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ήταν να προσλάβει ξένο τεχνικό.

Ωστόσο οι συνεργάτες του τον συμβούλευαν να εξετάσει λύσεις από την ελληνική αγορά και στο πλαίσιο αυτό έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα των Γιάννη Πετράκη και Μάκη Χάβου.

Η αναζήτηση ξένου τεχνικού κράτησε περίπου ένα μήνα. Εξετάστηκαν διάφορα ονόματα και η διοίκηση κατέληξε σε αυτό του Βαλεριέν Ίσμαελ. Η παρουσίασή του γίνεται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Βαλεριέν Ισμαέλ είναι Γάλλος γεννημένος στο Στρασβούργο αλλά έχει και γερμανική υπηκοότητα. Σαράντα-τριών χρονών έπαιξε μπάλα (ως στόπερ) στις Στρασμπούρ, Κρίσταλ Πάλας, Λανς, Βέρντερ Βρέμης, Μπάγερν, Ανόβερο.

Μια εποχή, μάλιστα, όταν ήταν στη Βέρντερ Βρέμης, είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του ο Ολυμπιακός. Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από τη Β΄ ομάδα του Ανόβερο. Συνέχισε στη Βόλφσμπουργκ και προβιβάστηκε σε πρώτο προπονητή στη Νυρεμβέργη. Ακολούθησε η Βόλφσμπουργκ (2016-17)....

Ο Ισμαέλ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον Απόλλωνα. Η επιλογή του σημαίνει ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα ψάξει παίκτες για να αποκτήσει τόσο στη γερμανική, όσο και στη γαλλική αγορά.