Όταν ο Μαρτίνς επέμενε το 2018 να δει τον Τσιμίκα στην προετοιμασία...

Ο Κώστας Τσιμίκας χάρη στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τη δουλειά που έχει ρίξει, βρίσκεται δικαιολογημένα στο Άνφιλντ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Μαρτίνς, όταν το 2018 έλεγε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι "θέλω να τον δω στην προετοιμασία".

Όταν ο Μαρτίνς επέμενε το 2018 να δει τον Τσιμίκα στην προετοιμασία...

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει... μάτι. Κι αυτό το έχει αποδείξει και με τις επιλογές του, και με τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια μίας σεζόν, και με τις επιλογές του στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν εκείνος που "βίδωσε" τον Μπουχαλάκη στην ενδεκάδα. Αυτός ήταν που "βίδωσε" τον Μπα τους τελευταίους μήνες. Εκείνος ήταν που επέμενε για τον Ελ Αραμπί και δεν "ψηνόταν" για τον Μάρκους Μπεργκ. Εκείνος ήταν που συμφώνησε αμέσως με την επιλογή του Βαλμπουενά. Κι εκείνος είναι που κρύβεται σε μεγάλο βαθμό στην ιστορική μεταγραφή του Τσιμίκα στην Λίβερπουλ.
Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας πάμε τον Απρίλιο του 2018, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και είχε αρχίσει να συλλέγει στοιχεία για όλους τους ποδοσφαιριστές, ακόμη και για τους δανεικούς.
Ο Τσιμίκας τη σεζόν 2017-18 έβγαζε... μάτια στην Βίλεμ. Η ομάδα του Τίλμπουργκ όμως αδυνατούσε να κρατήσει τον παίκτη. Τότε, είχαν ακουστεί διάφορα: Μέχρι και το γεγονός ότι ο Τσιμίκας θα φύγει την επόμενη μέρα που θα... γυρνούσε στον Ρέντη μετά το τέλος του δανεισμού του στην Βίλεμ. Ο Μαρτίνς όμως ήταν ανένδοτος. Έχοντας παρακολουθήσει τον 22χρονο μπακ σε κάποια βίντεο στο ολλανδικό πρωτάθλημα, είπε ορθά-κοφτά στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι "εγώ θέλω να τον δω στην προετοιμασία"!
Στο Ζέεφελντ τότε ο Μαρτίνς είχε κάνει μπόλικες συζητήσεις μαζί του.Του είχε εξηγήσει ότι τον πιστεύει, ότι θέλει να "χτίσει" πάνω του τον νέο Ολυμπιακό μαζί με τον Λεονάρντο Κούτρη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Του είχε τονίσει επίσης ότι θα πρέπει να μην έχει το μυαλό του μόνο στο πώς θα επιτίθεται, αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι.
Δούλεψε πολύ μαζί του στην τακτική, ο Τσιμίκας δεν ήταν την περσινή σεζόν ο ορισμός της βασικής μονάδας, καθώς ο Κούτρης ήταν εκείνος που ήταν πιο μπροστά στις επιλογές του Μαρτίνς. Προφανώς, δεν είχε έρθει η ώρα του νυν άσου της Λίβερπουλ να έπαιρνε τότε τη φανέλα σπίτι του... Από το καλοκαίρι του 2019 και μετά έγινε αναπόσπατο κομμάτι της ενδεκάδας.
Πραγματοποίησε διαστημικές εμφανίσεις, έφτασε στο σημείο να βρεθεί μία ανάσα από τη μεταγραφή του στη Νάπολι τον χειμώνα, ο Ολυμπιακός απέρριψε σούπερ προσφορά από τη Νις πριν από ενάμισι μήνα και τελικά τον πούλησε στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ με ένα ποσό που αγγίζει μαζί με τα μπόνους τα 20 εκ. ευρώ!
Ο Τσιμίκας είναι ο ορισμός του παιδιού που ξεκίνησε από τα χαμηλά, που έφαγε τα... μούτρα του στα "χωράφια" της Δανίας (είχε πάει δανεικός στην Έσμπιεργκ), που πέρασε από το ολλανδικό "σχολείο" μέσω της Βίλεμ και βρήκε στον Ολυμπιακό έναν προπονητή που τον πίστεψε. Αν ο Μαρτίνς δεν ζητούσε να τον δει στην προετοιμασία πριν από δύο καλοκαίρια, το πιθανότερο είναι ο Τσιμίκας να βρισκόταν αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία και φυσικά όχι στην Λίβερπουλ.
Πίσω από μία μεταγραφική ιστορία κρύβονται πολλές άγνωστες λεπτομέρειες, οι οποίες όμως είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Για αυτό το λόγο, έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος ο Μαρτίνς! Γιατί ήταν ένας παίκτης για τον οποίο έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να επενδύσει πάνω του και όχι να τον ξαναστείλει δανεικό... Όπως το ίδιο πιστεύει τώρα και για τον Βρουσάι, ο οποίος παρεμπιπτόντως επίσης ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην Βίλεμ!