Κανένα μπαράζ, «περνάει» η αναδιάρθρωση !

Ειλημμένη η απόφαση για αναδιάρθρωση με 16 ή -το πιθανότερο- 18 ομάδες στη Super League 1

Κανένα μπαράζ, «περνάει» η αναδιάρθρωση !

Ημέρα σημαντικών εξελίξεων η αυριανή (27/7), καθώς αναμένονται οι αποφάσεις σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης στις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Ουσιαστικά η Super League 1 είναι αυτή που θα αποφασίσει για το δικό της πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και οι από κάτω κατηγορίες, με την μορφή ντόμινο. «Θα αποφασίσει» γράψαμε, αν και στην πραγματικότητα οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και απομένει απλά η επίσημη επικύρωσή τους.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει το τι πρόκειται να ανακοινωθεί σε σχέση με την διάρθρωση των κατηγοριών της επόμενης περιόδου και παρουσιάζει το σχετικό πλάνο. Αρχικά και για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν έχει οριστεί ακόμα το μπαράζ για ένα ακόμα εισιτήριο στην πρώτη κατηγορία ανάμεσα στην 13η Ξάνθη και στον δεύτερο της Super League 2, Απόλλωνα Σμύρνης, να τους πληροφορήσουμε πως… άδικα αγωνιούν.

Εδώ δεν έχει κανένα άγχος ο θεωρητικά άμεσα ενδιαφερόμενος Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έχει σταματήσει εδώ και καιρό τις προπονήσεις. Στην πραγματικότητα και αν προστεθεί το διάστημα της καραντίνας και των κλειστών γηπέδων ανά την επικράτεια στην «ελαφρά ταξιαρχία» τελούν σε απραξία και με εξαίρεση λίγες μόνο ημέρες δράσης, σχεδόν για πέντε μήνες !

Γιατί δεν έχει επανέλθει σε αγωνιστική δράση ο εκ Σμύρνης ιστορικός σύλλογος αν επρόκειτο να παίξει μπαράζ ανόδου με την Ξάνθη που βρίσκεται σε φουλ ρυθμό το προηγούμενο δίμηνο ; Γιατί έχει την διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει τέτοιο ματς, αλλά θα ανέβει και ο δεύτερος της κατάταξης της Β’ Εθνικής απευθείας και φυσικά θα παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια και η Ξάνθη χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί.

Και επειδή πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων, ήτοι 15, στην πρώτη κατηγορία δεν νοείται, θα επεκταθεί το μέτρο της αναδιάρθρωσης και για τον τελευταίο στην κατάταξη της Super League 1, τον Πανιώνιο. Τζάμπα η αγωνία και η εσωστρέφεια που κατατρέχει τον Ιστορικό το τελευταίο διάστημα και αφού ξέμεινε στην τελευταία θέση της κατάταξης, έπειτα από τη διαδικασία των πλέι άουτ. Θα συνεχίσει και αυτός στην πρώτη κατηγορία, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων στις 16 ομάδες για τη σεζόν 2020-21. Και αυτό είναι το αρχικό και επιβεβαιωμένο μίνιμουμ πλάνο της επικείμενης αναδιάρθρωσης.

Η όλη «φασαρία» που γίνεται το τελευταίο διάστημα παρασκηνιακά και στις καθημερινές επαφές ανάμεσα σε επιτελείς των συλλόγων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, αφορά στην επέκταση του μέτρου για να «χωρέσουν» 18 ομάδες στην Super League 1. Επί της ουσίας για να «δικαιωθούν» τα Χανιά και ο Λεβαδειακός που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση της Β’ Εθνικής, βρίσκονταν σε απόσταση βολής από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης, όμως η άδοξη διακοπή του πρωταθλήματος δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν την υπέρβαση.

Ειδικά η ομάδα των Χανίων είναι πολύ «δυνατή» και επίμονη στις επαφές της με τα κέντρα εξουσίας, σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Κρήτη παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, φέρεται να έλαβε την υπόσχεση πως «δεν θα αδικηθεί». Η αίσθηση που δίνεται από τα «δελφίνια» είναι πως του χρόνου θα συμπλέουν μαζί με τα πολύ μεγάλα «ψάρια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και στην πράξη το εν λόγω σενάριο, καθώς για την ώρα το «16» είναι ο αριθμός που έχει κλειδώσει και το «18» φέρεται ως πολύ πιθανή προοπτική, αλλά χρειάζεται και η σχετική επικύρωση.