Πιο σοβαρά η Μπενφίκα από την Πόρτο για Σεμέδο

Οι δύο «μεγάλοι» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ενδιαφέρονται για τον Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά πιο ζεστή και πιο αποφασισμένη δείχνει η Μπενφίκα και λιγότερο η Πόρτο.

Πιο σοβαρά η Μπενφίκα από την Πόρτο για Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν απολύτως φυσιολογικό έπειτα από τη σεζόν που έκανε και την επιστροφή του στην Εθνική Πορτογαλίας, ότι θα υποχρέωνε συλλόγους από την πατρίδα του να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του.

Με την πρόσληψη του Ζόρζε Ζεσούς στην Μπενφίκα ήταν προδιαγεγραμμένο ότι αργά ή γρήγορα το όνομα του 26χρονου στόπερ θα «έπαιζε» δυνατά. Οι Λουζιτανοί είχαν διαρρεύσει πριν από περίπου ενάμισι μήνα ότι αν έφευγε ο Ρούμπεν Ντίας από το Ντα Λουζ, τότε ο Σεμέδο θα ήταν ο βασικός υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει. Τώρα, όμως, τα πράγματα με τον Ζεσούς είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα.

Ο πολύπειρος Πορτογάλος τεχνικός θα επιθυμούσε να συνεργαστεί ξανά με τον άσο του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχε «συμπορευτεί» στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Μάλιστα, από την Ιβηρική προέκυπτε ότι ήδη η Μπενφίκα έχει ρωτήσει επισήμως για το «status» του ποδοσφαιριστή και θεωρεί πώς με 10 εκ. ευρώ μπορεί να «ψήσει» τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι με αυτό το ποσό, δεν έχει καμία τύχη η Μπενφίκα παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στην Λισσαβώνα.

Όσο για την Πόρτο; Και οι «δράκοι» έχουν βάλει στο «σημάδι» τον Σεμέδο, αλλά οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι λένε ότι η ομάδα του Οπόρτο προσπαθεί να κλείσει τον παίκτη γύρω στα 7 εκ. ευρώ. Η Πόρτο δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό, ωστόσο, αν έπρεπε να βάλουμε στη «ζυγαριά» ποια ομάδα από τους δύο «μεγάλους» της Πορτογαλίας έχει «καψουρευτεί» περισσότερο τον Σεμέδο, τότε αυτή δεν είναι άλλη από την Μπενφίκα.

Ωστόσο, τα όσα γράφονται στην Πορτογαλία για προχωρημένες συζητήσεις, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.