Πανόπουλος: «Στις 14 Αυγούστου η ΠΑΕ Ξάνθη κλείνει» - Ποιους προπονητές ευχαρίστησε

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την ομάδα και έκανε ξεκάθαρο πως εάν δεν βρεθεί αγοραστής μέχρι τις 14 Αυγούστου, η εταιρεία θα κλείσει! Ουσιαστικά θα διαλυθεί η ομάδα!

Πανόπουλος: «Στις 14 Αυγούστου η ΠΑΕ Ξάνθη κλείνει» - Ποιους προπονητές ευχαρίστησε

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστο Πανόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του και έδωσε διορία μέχρι τις 14 Αυγούστου για να βρεθεί αγοραστής.

Εάν δεν υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, τότε η εταιρεία θα κλείσει και η Ξάνθη θα διαλυθεί.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος:

«Υπάρχουν 70 δις, 19,5 δις είναι επιδοτήσεις, 12,5 δις είναι δάνεια. Σύνολο 32,5 δις από το πακέτο της ανάπτυξης, συν όλα τα άλλα που σιγά-σιγά θα έχουμε.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, είναι μια εθνική επιτυχία, μπροστά στην ύφεση που άρχισε να έρχεται στην πατρίδα μας, αλλά θα είναι από τις λίγες φορές που η ύφεση θα είναι πανευρωπαϊκή, είναι σημαντικό αυτό το νέο, για όλους μας τους Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικής θέσης. Αυτό ήταν μια παρένθεση για κάποια πράγματα που τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς.

Πάμε στο ποδόσφαιρο τώρα. Πολυϊδιοκτησία.

Ο πρωθυπουργός με τα όποια προβλήματα έχει να τρέξει για την Ελλάδα, μαζί με αυτούς που είναι κάτω από αυτόν, είναι ο πρώτος που είπε ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι γνωμοδότηση και μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται.

Τα ελληνικά δικαστήρια εξετάζοντας πλέον την ουσία της υπόθεσης θα αποφασίσουν. Η Ξάνθη από σπόντα, λόγω της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει καταρχήν, δικαιωθεί ηθικά.

Δεν έχει δικαιωθεί αγωνιστικά. Όπως γνωρίζεται από την αρχή είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι θέλουμε να κριθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν το έκανα επίτηδες.

Ο θεός τα έφερε έτσι που τώρα θα κριθούμε, η Ξάνθη, εγώ, ο Συγγελίδης, από τα ελληνικά δικαστήρια που θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά αλλά και αγωνιστικά, όσον αφορά τους βαθμούς.

Πανόπουλος: «Εάν δεν βρεθεί επενδυτής, η Ξάνθη διαλύεται!»

Μην περιμένετε να σας πω για τους ανθρώπους επιστήμονες της ΕΕΑ. Σέβομαι την ιδιότητα τους, έτσι το είδαν, έτσι το αποφάσισαν. Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι όπως το λέω εγώ.

Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι νομικός και σοβαρό άτομο, που είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου νόμιμα να συγκροτηθεί η Εφέσων και άμεσα να αρχίσει το δικαστήριο προκειμένου να έχουμε την τελική απόφαση.

Είναι ένοχος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη και η Ξάνθη γενικότερα; Εσείς δέκα εκατομμύρια έλληνες έχετε ένα όνομα, από τους παππούδες σας, έχετε παιδιά και αυτό το όνομα προσπαθείτε να τον τιμήσετε. Θέλω να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την δυνατότητα αν το αξίζουμε να το τιμήσουμε και εμείς.

Και να μας επιστρέψουν και τους βαθμούς. Εμείς πριν 1,5 μήνα καλεστήκαμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150χιλιάδες ευρώ, που ήταν τα αδικήματα, η παρήλια της ΕΕΑ και έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό. Και πληρώσαμε μέσα σε τρεις ημέρες τα χρήματα.

Πανόπουλος: «Αποχωρώ από την Ξάνθη μέχρι τις 14 Αυγούστου»

Θέλουμε τώρα να δικαστούμε. 31 χρόνια, δηλαδή την μισή μου ζωή την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για εμένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο και γι’αυτούς που με γνωρίζουν είτε από εδώ είτε όχι, δεν ήταν ποτέ ποδόσφαιρο μόνο η Ξάνθη.

Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες μέσα από την ψυχή μου, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου.

Ο τόπος μου. Η Ξάνθη και η περιφέρεια της. Σε αυτά τα χρόνια γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αλήθεια, ακόμα και με κάποιους που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση στο συγκεκριμένο timing για τα θέματα της ομάδας.

Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σε αυτό μπορεί να έχω ευθύνη εγώ, αλλά ήταν δίπλα μας με αγάπη αξιοπρέπεια και μακριά από κάθε μορφής βίας. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους τιμήσω και εγώ που μου έδωσαν την ευκαιρία, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να ζήσω μοναδικούς ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια.

Η Ξάνθη για όσους δεν τον γνωρίζουν και μπορεί να είναι πολλοί, είναι η πιο υποβαθμισμένη και η περιφέρεια της, περιοχή της πατρίδας μας. Όλα αυτά γίνονται όταν η Ξάνθη μας βρίσκεται σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή. Σε αυτή τη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος για όλα.

Όλοι στην Ξάνθη γνωρίζουν και όχι μόνο εγώ, εδώ και αρκετά χρόνια ήθελα να φύγω από το ποδόσφαιρο, εξάλλου αυτό ποτέ δεν το έκρυψα. Σήμερα ανακοινώνω ότι πήρα την αμετάκλητη απόφαση, που δεν αλλάζει για όλα τα εκατομμύρια, να αποχωρήσω άμεσα από το ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου από την Ξάνθη.

Αυτό θα γίνει μέχρι τις 14 Αυγούστου ώστε, πρώτον η εταιρεία μου να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, ώστε να κλείσει με σεβασμό αυτό το κεφάλαιο. Με λίγα λόγια με υγεία, όπως τόσα χρόνια είχε υγεία και θα την έχει. Και θα την έχει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα αποχωρήσουμε εγώ και ο Συγγελίδης.

Δεύτερον, θα δώσουμε την ευκαιρία σε οποιοδήποτε επενδυτή ή γκρουπ επενδυτών, θέλει να αγοράσει την ομάδα. Με πάγια περιουσιακά στοιχεία, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο και τις όποιες ομάδες έχει, με μηδενικούς δανεισμούς, μηδενικές υποχρεώσεις και με πληρωμένα τα όποια έξοδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα την αφήσουμε.

Αλλά, υπάρχει ένα αλλά, που μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς όχι από εδώ από την πόλη, δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιονδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο να την εκμεταλλευτεί, με στόχο άλλα πράγματα και τελικά να την οδηγήσει στην εξαθλίωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες ομάδες της χώρας, παραδείγματα υπάρχουν πολλά…

Προκειμένου να μην φτάσουν εκεί τα πράγματα, θα την κλείσω τίμια, σωστά, ηθικά, από το να την αφήσω να την ξεφτιλίσουν και να την εξαθλιώνουν καθημερινά. Σε αυτό είμαι κάθετος.

Εύχομαι και ελπίζω, να βρεθεί η τίμια επόμενη λύση, για την πόλη μας, την Ξάνθη μας, και θα είμαι ο πιο φανατικός φίλος της και δεν μπορεί κανείς να το αμφιβάλει αυτό, με καρδιά και ψυχή.

Σε αυτά τα 31 χρόνια είχα μαζί μου στο ΔΣ και γύρω στην ομάδα μόνο εξαιρετικούς ανθρώπους, κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν τρελοκομεία, αλλά ήταν τίμιοι, σωστοί, ηθικοί και πονούσαν πάντα την ομάδα. Να πω ένα ευχαριστώ σε όσους όλους συμμετείχαν.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που πέρασαν, θα σταθώ στον Μαντζουράκη, στον Βασίλη Δανιήλ, στον Νίκο Καραγεωργίου και τώρα στο τελείωμα της ομάδας αυτής, λόγω αποχωρήσεως μου.

Η ομάδα αυτή εύχομαι και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει. Όσον αφορά τους ξένους προπονητές, ένα ευχαριστώ στον Ραζβάν Λουτσέσκου για αυτά που μας έμαθε, αλλά που και θεωρώ εγώ ότι του μάθαμε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας.

Γενικά αισθάνομαι τυχερός άνθρωπος που συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όσον αφορά τους οπαδούς, λίγοι αλλά ηρωικοί, ότι πιο ηθικό υπάρχει σαν σύνδεσμος και κουλτούρα συνδέσμου. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σε αυτούς που μένουν στο ποδόσφαιρο, τους προτείνω να χαμηλώσουν τους τόνους, άσχετα αν τα συμφέροντα είναι τεραστία και μιλάω για οικονομικά συμφέροντα. Να συνυπάρξουν με αξιοπρέπεια, σταράτα λόγια και με σεβασμό, για το καλό του όμορφου αυτού αθλήματος.

Που μόνο στην Ελλάδα δεν το χαιρόμαστε. Έτσι και μόνο θα αφήσουν τους φιλάθλους να το απολαύσουν και να μην ζούμε καταστάσεις, όπως αυτές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αν αυτό δεν γίνει, δεν θα αναβαθμιστεί ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν αυτό δεν γίνει μια επιλογή θα μπορούσε να ήταν «κύριοι, δεν θα περιμένουμε οι οπαδοί σας να πάνε να τσακωθούν με τις Λέστερ – Λίβερπουλ, όπως έκανε η Θάτσερ.

Σταματάτε να παίζεται στην Ευρώπη κύριοι για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όταν φτιάξετε το ποδόσφαιρο και μπορείτε μέσα σε διάστημα τριών ετών να κάνετε τους Ολυμπιακούς να κάθονται με τους Παναθηναϊκούς, τους οπαδούς της ΑΕΚ με αυτούς του ΠΑΟΚ, τότε να ξανά μπούμε στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα στοίχημα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θέλω να αφήσω τελευταίους τους δημοσιογράφους, που επί 31 χρόνια, ασχολήθηκαν με την Ξάνθη και με εμένα προσωπικά και να τους ευχαριστήσω για την όποια θετική ή αρνητική κριτική έκαναν, πάντα με βοηθούσε, να γινόμαστε καλύτεροι.

Τέλος για να μην γίνει το… σπασμένο τηλέφωνο, στις 4 η ώρα έχω ραντεβού με τους ποδοσφαιριστές, λίγο αργότερα με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, στις 6 η ώρα έχω ραντεβού με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, στις 9 με τις αρχές της πόλης. Επίσης, ένα ευχαριστώ στον συνεταίρο μου τον Πολυχρόνη Συγγελίδη, που όλα αυτά τα χρόνια και για τις επόμενες δέκα ημέρες, έσκουζε αλλά τα έσπρωχνε.

Σας εύχομαι να είστε όλοι καλά και να έχετε υγεία και χάρηκα που είχα μια τέτοια συνεργασία. Να είστε καλά».

O Πανόπουλος στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις και όλες σχεδόν είχαν να κάνουν με την επόμενη μέρα.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, είπε «ρε παιδιά ελληνικά μιλάω, ελληνικά μιλάτε. Δεν μιλάω Ισπανικά» αφού από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος πως εάν και δεν εφόσον δεν βρεθεί αγοραστής, η εταιρεία θα διαλυθεί. Δηλαδή ομάδα θα διαλυθεί!

«Δεν βγήκα να τα πω έναν μήνα πριν γιατί δεν θα είχε μείνει κανένας. Ούτε οι ποδοσφαιριστές δεν θα είχαν μείνει, τα γήπεδα και τα γκολπόστ θα είχαν βγάλει πόδια.

Θα γίνει εκκαθάριση της εταιρείας. Θα πληρώσω όλο τον κόσμο. Θα κλείσω την εταιρεία εάν δεν υπάρξει αγοραστής. Φαντάζομαι θα υπάρχουν άνθρωποι.

Δεν έχω γνωστοποιήσει κάτι τέτοιο τόσο καιρό, αποφάσισα να το κάνω τώρα. Δεν μπορούσα νωρίτερα λόγω πανδημίας και της κατάστασης που υπήρχε.

Αν υπήρχε λύση, θα έκανα πάρτι. Μακάρι να υπήρχε μια λύση αυτή τη στιγμή. Μπορεί να ήταν καλύτερη, μπορεί χειρότερη αλλά θα υπήρχε μία λύση. Θα ήταν μια τίμια λύση. Εφόσον δεν έχω. Ποτέ δεν έχω πει ψέματα, δεν έχω κρυφτεί.

Εξοφλώ τους πάντες, ακόμη και το χορτάρι. Όποιος παίρνει την ομάδα θα την πάρει καθαρή. Εάν δεν έρθει κανένας, κλείνει η ομάδα. Δεν υπάρχει λύση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Για τους φορείς της Πόλης είπε: «Δεν χορεύω τάνγκο, δεν έχω να προτείνω τίποτα, δεν θα σας πω τι σκέφτομαι, πρέπει πρώτα να το μάθουν εκείνοι».

Σχετικά με την τιμή που πωλείται η Ξάνθη: «Αν δω ότι τα 'χεις και τα 'χεις και στο τραπέζι, θα σου πως και την τιμή».