ΑΕΚ: Το παρασκήνιο για την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη

Όποιος ξέρει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και γνωρίζει πράγματα μέσα στο ποδόσφαιρο, γελάει με όλα αυτά περί ηθικής και διαφορετικότητας της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Το παρασκήνιο για την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σοβαρός παίκτης. Όποιος ξέρει τον Μελισσανίδη και γνωρίζει πράγματα μέσα στο ποδόσφαιρο, γελάει με όλα αυτά περί ηθικής και διαφορετικότητας της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Δεν κάνει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ! Εξηγεί το γιατί μέσα σε 256 λέξεις

Ο παίκτης αυτός είναι έξυπνος. Κάνει επιδέξιους ελιγμούς, καταφέρνοντας να είναι και κοντά στις κυβερνήσεις. Είναι ο μόνος που ήταν κοντά στα υψηλά κλιμάκια και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ. Είναι μέσα στην ΕΠΟ και θα είναι και στις νέες εκλογές. Είναι κοντά στα υψηλά κλιμάκια της ΟΥΕΦΑ. Είναι παντού. Δεν κάνει ερασιτεχνισμούς όπως ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό πήρε τα τελευταία χρόνια χωρίς να βάλει λεφτά όσα πρωταθλήματα πήρε ο Σαββίδης που έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ: Ένα.

Τι γίνεται τώρα. Ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος και οι αντιΟλυμπιακοί που έχουν συσπειρωθεί δίπλα τους πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης θα τελείωναν με το που θα έχαναν την ΕΠΟ και τον έλεγχο της διαιτησίας. Το είχε πει άλλωστε σε συνέντευξη παλιότερα ο Μελισσανίδης ότι ο Μαρινάκης είναι μπούλης, ότι είπε τα πρώτα του λόγια 6 χρόνων, ότι βρήκε έτοιμο σύστημα από τον Κόκκαλη και άλλα τέτοια.

Είχαν χαλάσει οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων ΠΑΟΚ–ΑΕΚ–Παναθηναϊκού, αλλά μπροστά στον κοινό μεγάλο εχθρό τα ξαναβρήκαν. Δεν περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός φέτος θα ξαναέπαιρνε το πρωτάθλημα, θα έκανε τρομερή πορεία στην Ευρώπη, θα κυνηγούσε τώρα και το νταμπλ. Και, το κυριότερο, θα ήταν πανίσχυρος οικονομικά πουλώντας πανάκριβα παίκτες και παίρνοντας τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Τι έκανε λοιπόν ο Μελισσανίδης…

Πρώτον, δεν χάλασε τη συμμαχία.

Δεύτερον, πήρε ηγετικό ρόλο στη συμμαχία.

Τρίτον, το παίζει ηθικός και ανώτερος προς την κοινή γνώμη και προς την κυβέρνηση. Γιατί με την κυβέρνηση έχουν σχέσεις και διεκδικήσεις όχι μόνον ο Μελισσανίδης αλλά και ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης που τα έχει βρει με τη ΝΔ.

Τέταρτον, ετοιμάζει το έδαφος για πανηγυρική είσοδο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ που θα λέγεται «Αγια-Σοφιά» και τον γουστάρει τον εντυπωσιασμό ο Μελισσανίδης. Τον εντυπωσιασμό όχι μόνο στους ΑΕΚτζήδες αλλά γενικώς στους Έλληνες -και μην ξεχνάμε ότι και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Πέμπτον, ξέρει ότι οι πιθανότητες να περάσει ο ανταγωνιστής του, ο ΠΑΟΚ, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να δυναμώσει οικονομικά ξεφεύγοντας από το Financial Fair Play είναι μικρές. Ποτέ δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνε και η ΑΕΚ. Μόνον ο Ολυμπιακός τα κάνει αυτά.

Έκτον, ταπεινώνει στην ουσία τον Σαββίδη. Κύριε, έχεις ξοδέψει άπειρα εκατομμύρια ευρώ και δεν έχεις πάρει στην ομάδα σου σοβαρούς συνεργάτες. Οι δικοί μου συνεργάτες ανακάλυψαν την γκάφα σου, όπως οι συνεργάτες του Ολυμπιακού είχαν ανακαλύψει το άλλο σκάνδαλο με την Ξάνθη, αλλά εγώ σου χαρίζω την τιμωρία και μου χρωστάς. Το ότι έγινε περίγελως ο ΠΑΟΚ, και τον έριξε σε εσωστρέφεια με τον κόσμο του να βράζει, το πέτυχε ήδη.

Έβδομον, έχοντας τον έλεγχο της ΕΠΟ, στο μέλλον θέλει να φοράει μια «ασπίδα» ηθικής ανωτερότητας θυμίζοντας ότι θυσίασε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι χρήσιμο και για να παίρνει Ενώσεις και για να έχει άλλοθι προς την ΟΥΕΦΑ.

Όγδοον, υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να κρατήσει τους μείον 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ, οπότε θα βγει δεύτερη η ΑΕΚ.

Αυτοί είναι οι λόγοι που έκαναν τον Μελισσανίδη να πάρει τη φαινομενικά «παράξενη» απόφαση.

Το να μην έχουν ανανεωθεί τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ εν μέσω πανδημίας και με τόσα ειδικά μέτρα είναι ένα σκάνδαλο που θα έδινε κάθε δικαίωμα στην ΑΕΚ να κάνει ένσταση. Όμως ο Μελισσανίδης πήγε για τα πολλά και όχι για τα λίγα...

Ο παίκτης βλέπει τους επόμενους γύρους στη μεγάλη μάχη που έρχεται πολιτικά, οικονομικά, ποδοσφαιρικά και σε ό,τι αφορά τα μίντια στη χώρα...