Ο Μαρτίνς, ο Καμαρά, και οι «ενδεκαδάτοι» για τελικό

Δεν μπορεί να είναι τυχαία κάποια πράγματα που αποδείχτηκαν και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Ο Μαρτίνς, ο Καμαρά, και οι «ενδεκαδάτοι» για τελικό

Η γιορτή του Ολυμπιακού για το 45ο πρωτάθλημα έπρεπε να έχει απόδοση σαν κι αυτή που είχε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας της, στο 3-0 επί της ΑΕΚ. Ήταν ένα απολαυστικό εορταστικό ματς για τον Ολυμπιακό σε αυτό το 20λεπτου του τρόμου για τον Καρέρα και τους παίκτες της ΑΕΚ. Διότι πέραν από τα δύο έξοχα γκολ του Βαλμπουενά και του Ραντζέλοβιτς, ο Ολυμπιακός μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον άλλα τρία γκολ σε αυτό το διάστημα, στο οποίο έμοιαζε σαν να είχε αντίπαλό του όχι τον φιναλίστ του τελικού της επόμενης Κυριακής, αλλά μια ομάδα σαν αυτές που έφερναν σε φιλικά σε παλιότερες φιέστες.

Φυσικά ο τελικός (που ΜΑΚΑΡΙ να γίνει στο ΟΑΚΑ και να είναι ένας πραγματικός τελικός σε κανονικό γήπεδο, έστω και στην έδρα της ΑΕΚ) θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Αποκλείεται να υπάρξει τέτοια διαφορά δυναμικότητας. Και να έρθει για τον Ολυμπιακό μια τόσο άνετη επικράτηση όπως αυτή πριν από τη φιέστα. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Ο Μαρτίνς δεν χάνει ποτέ από την ΑΕΚ. Δυο χρόνια τώρα, ειδικά στο Φάληρο, την κερδίζει για πλάκα. Πέρυσι 4-1, φέτος 2-0 και 3-0. Τον Καρέρα τον κέρδισε στο ΟΑΚΑ και στα πλέι οφ. Κι έχει μόνο δύο ισοπαλίες, το φετινό 0-0 και το περσινό 1-1, με την ισοφάριση του Μπακασέτα στο τέλος και τη χαμένη ευκαιρία του Φετφταζίδη.

Ο Καμαρά έχει κάνει απίστευτο σερί στο σκοράρισμα απέναντι στην ΑΕΚ. Έχει βάλει τέσσερα γκολ στο συγκεκριμένο αντίπαλο! Κι ήταν σημαντική η βελτίωση της απόδοσής του στο δεύτερο μέρος, όταν πήγε λίγο πιο μπροστά στο γήπεδο. Αλλά εκτός από το γκολ που έβαλε ήταν «μέσα» και στο πρώτο, με τη σέντρα προς τον Φορτούνη.

Ο Φορτούνης... Σε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού ήταν πρωταγωνιστής. Στο πρώτο έκανε την κεφαλιά στον Βαλμπουενά. Στο δεύτερο την καταπληκτική μπαλιά στον Ραντζέλοβιτς. Στο τρίτο ήταν στην πίεση στον Σιμόες και στην πάσα στον Βαλμπουενά πριν από το σουτ του Γάλλου που έδιωξε ο Οικονόμου πριν το τελείωμα του Καμαρά.

Και ενόψει τελικού είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις για τον Ολυμπιακό που θα έχει ο Μαρτίνς στο γήπεδο. Με τους Μπουχαλάκη, Μασούρα και 4-3-3 επικρατέστερο σχήμα. Αλλά με τον Φορτούνη του 3-0 επί της ΑΕΚ και τον Ραντζέλοβιτς του 3-0 επί της ΑΕΚ, τουλάχιστον στις παρυφές της ενδεκάδας και στο μυαλό του προπονητή, αυτοί οι δύο παίκτες είναι εκεί... Θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που προς το παρόν μετράει για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του είναι ότι χάρηκαν και πανηγύρισαν τον πιο μάγκικο από τους 45 τίτλους της ιστορίας. Διότι εμπόδια υπήρξαν κι άλλες φορές, αλλά να έχεις τους πάντες εναντίον και να το παίρνεις με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Και άξιο για μια γιορτή σαν αυτή τη νύχτα της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο Πασαλιμάνι...