Pasillo, γιατί μόνο ο ΟΦΗ; Γιατί μόνο στο Ηράκλειο;

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για το pasillo -δυστυχώς μόνο- του ΟΦΗ.

Pasillo, γιατί μόνο ο ΟΦΗ; Γιατί μόνο στο Ηράκλειο;

Το χάι-λάιτ της αγωνιστικής βρέθηκε πριν καν ξεκινήσουν οι χτεσινοί αγώνες. Οι παίκτες του ΟΦΗ, παραταγμένοι σε δυο σειρές, υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους αντιπάλους τους καθώς εισέρχονταν στο τερέν. Μιμούμενοι τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι σε εκείνους της Λίβερπουλ, έκαναν κι αυτοί «πασίγιο» στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στο Ηράκλειο, λοιπόν. Αλλά γιατί μόνο στο Ηράκλειο; Και γιατί μόνο από τον ΟΦΗ; Γιατί να μη βλέπουμε αυτό το είδος πολιτισμού και στο ΟΑΚΑ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην Τούμπα; Πώς κάνει δηλαδή «πασίγιο», κοτζάμ Ρεάλ στη Μπαρτσελόνα και αντίστροφα;

Γιατί να μη μπορούν να χειροκροτήσουν πράσινοι, κίτρινοι και ασπρόμαυροι τους ερυθρόλευκους; Μήπως δικαίως δεν κατέκτησαν τον τίτλο; Αφού οι ίδιοι το παραδέχονται στις δηλώσεις τους. Τόσο δύσκολο είναι πια να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη; Μα, το πασίγιο αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Την αναγνώριση ότι ο αντίπαλος έχει πετύχει κάτι σημαντικό.

Ο ΟΦΗ άνοιξε το «διάδρομο». Ευκαιρία είναι να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες το παράδειγμά του. Στο γήπεδο, βέβαια η κρητική ομάδα έχασε, φυσιολογικά 3-1 από τον Ολυμπιακό, που έχοντας μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου παρέταξε δυνατή ενδεκάδα, γιατί δεν ήθελε να λασκάρει τα λουριά στους ποδοσφαιριστές, που τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή βρίσκονταν σε διακοπές.

Έτσι έριξε ο Μαρτίνς στον αγώνα τον Ελ Αραμπί που έφτασε τις 8 ασίστ (κοντά στα 20 γκολ) στο πρωτάθλημα και τον Φορτούνη που θυμήθηκε τον παλιό Φορτούνη και τον Ραντζέλοβιτς που έδειξε ότι μπορεί να γίνει μελλοντικά το ένα «φτερό» του στην επίθεση. Και στο τέλος έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο τερματοφύλακα Καραργύρη να κάνει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ.