Έτοιμες και οι «ρεζέρβες» για την Ριζούπολη

Ο Χασάν «τρέχει» για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, οι Τσιμίκας και Γκιγιέρμε είναι στα… κόκκινα και το σημαντικό είναι ο Μαρτίνς να έχει γεμάτη τη «φαρέτρα» του στον επαναληπτικό με την Γουλβς. Ας παίξουν κάποιες "ρεζέρβες" στην Ριζούπολη.

Έτοιμες και οι «ρεζέρβες» για την Ριζούπολη

Θα μπούμε αναπόφευκτα σε συγκρίσεις. Η ΑΕΚ δεν είναι Γουλβς. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που μπορεί να μπει στο… ζύγι με τους «λύκους». Προσωπική μας άποψη είναι ότι αν π.χ. ο Τσιμίκας και ο Γκιγιέρμε εξακολουθούν να είναι στα… κόκκινα και την επόμενη εβδομάδα, δεν έχει κανένα νόημα να τους χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς στον τελικό Κυπέλλου. Ας τους κρατήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους για την αναμέτρηση στην Αγγλία. Το ίδιο ισχύει και για τον Χασάν. Αν δεν είναι στο 100% σε δέκα μέρες, δεν έχει κανένα νόημα να ρισκάρει ο Μαρτίνς τη συμμετοχή του.

Ναι μεν κρίνεται ένας τίτλος σε 10 μέρες, αλλά δεν τα έχουν πάει άσχημα ούτε ο Τοροσίδης, ούτε ο Γκασπάρ, ούτε και ο Καφού. Από τις 26 Ιουλίου που γίνεται ο τελικός στην Ριζούπολη έως τις 6 Αυγούστου που διεξάγεται το ματς στο «Molineux», μεσολαβεί ένα διάστημα 10 ημερών.

Με βάση την εικόνα που έχουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και με δεδομένο ότι κάποιοι παίκτες αγωνίζονται με μικροενοχλήσεις και σφίγγουν τα δόντια (π.χ. Τσιμίκας, Γκιγιέρμε), είναι προτιμότερο να «φορτίσουν» κι άλλο τις μπαταρίες τους και να πάρουν κι άλλες ανάσες από το να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο στο τερέν της Ριζούπολης.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι μπορεί να συνεχιστεί και να μην σταματήσει στο Γουλβερχάμπτον.

Δεν υποτιμάμε καμία ΑΕΚ και κανένα ρόστερ των «κιτρινόμαυρων». Απλώς, θεωρούμε ότι παίκτες όπως ο Γκασπάρ ή ο Καφού μπορούν να ανταποκριθούν μια χαρά σε έναν τελικό Κυπέλλου, ασχέτως αν δεν έχει ο μεν Γκασπάρ την σπιρτάδα του Τσιμίκα και ο δε Καφού το εγκεφαλικό παιχνίδι του Γκιγιέρμε. Στον Ολυμπιακό παίζουν άλλωστε και αν φοβάται κάποιος από το "αντάμωμα" της Ριζούπολης, αυτός είναι η "Ένωση" και όχι οι Πειραιώτες, ακόμα κι αν χρειαστεί να μην αγωνιστούν δύο-τρεις βασικές μονάδες.

Περισσότερα όμως θα πούμε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού περάσει και η τελευταία υποχρέωση των play off με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ματς στο «Γεντί Κουλέ», ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς θύμισε κάτι από τον Ραντζέλοβιτς που είχαμε δει κόντρα στην Κράσνονταρ. Φυσικά δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη οι δύο ομάδες, όμως, ήταν ένα μεγάλο κέρδος ο Σέρβος στις τελευταίες… στροφές του φετινού πρωταθλήματος.