Το δικαιολογημένο ξέσπασμα του Μαρτίνς και η πρώτη θερινή ήττα

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να ξεσπάσει για την κριτική που δέχεται ο Ολυμπιακός μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχασε για πρώτη φορά καλοκαίρι.

Το δικαιολογημένο ξέσπασμα του Μαρτίνς και η πρώτη θερινή ήττα

Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από κάθε άλλο για τον Ολυμπιακό και φυσικά για όλους τους συλλόγους. Η ομάδα του Πειραιά παίζει σερί ένα χρόνο και οι υποχρεώσεις της έως τις 6 Αυγούστου σίγουρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς με την "ερυθρόλευκη" φόρμα έχει πετύχει ήδη πολλά και δικαιολογημένα ξέσπασε στη Nova όταν βλέπει μετά από μία ήττα να του ασκείται κριτική.

Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι δεν πρόκειται για μία καλοπροαίρετη κριτική, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα σε μία ομάδα που ήδη έχει κάνει πολλά φέτος και έχει μπροστά της ακόμη ματς για να πετύχει κι άλλα.

Ο Πορτογάλος έχει κάθε δίκιο να "τρελαθεί" αν και μας έχει συνηθίσει να είναι ήρεμος και ψύχραιμος στις δηλώσεις του. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Μαρτίνς έχει μάθει καλά την ελληνική νοοτροπία. Ακόμη ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει γύρω του. Ξέρει τι γράφεται, τι λέγεται και πολύ περισσότερο ξέρει τι ψιθυρίζεται. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό και ο Πορτογάλος έχει γνώση για όλα όσο κι αν δείχνει αδιάφορος για πολλά. Ίσως κάπου του μαζεύτηκαν πολλά και ξέσπασε, διότι δεν ξεχνάει και τι έλεγαν διάφοροι κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τη δουλειά του.

Εκτός από την πολύ καλή του χρονιά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει και δύο καλοκαίρια πολύ πετυχημένα χωρίς ήττα και οδεύει προς το τρίτο του. Το καλοκαίρι του 2018 είχε τέσσερα ματς στην Ευρώπη με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενώ σε ένα ματς πρωταθλήματος τον Αύγουστο είχε μία νίκη. Το καλοκαίρι του 2019 είχε έξι ματς στην Ευρώπη με πέντε νίκες, μία ισοπαλία, ένα γκολ παθητικό και πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενώ σε ένα ματς πρωταθλήματος τον Αύγουστο είχε μία νίκη.

Εν ολίγοις ο Πέδρο Μαρτίνς το φετινό καλοκαίρι δέχτηκε την πρώτη του θερινή ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μία ήττα που έρχεται σε ματς πρωταθλήματος και για τη σεζόν που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι όταν δεν τελείωσε. Με αυτά τα σερί και τις επιτυχίες που έχει δικαιολογείται να ξεσπάσει για την κριτική που δέχεται.