Παναιτωλικός: Του πάει η Νέα Σμύρνη όταν παίζει «τελικό» (vids)

Ο Παναιτωλικός με ένα ιστορικό διπλό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης επί του Πανιωνίου έμεινε στην κατηγορία και επανέλαβε την ιστορία 11 χρόνια μετά!

Παναιτωλικός: Του πάει η Νέα Σμύρνη όταν παίζει «τελικό» (vids)

Σε μία δύσκολη χρονιά ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να μείνει στη Super League. Η ομάδα του Αγρινίου πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου και πανηγυρίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Για το συγκρότημα του Μάκη Χάβου είναι μία ιστορική νίκη, μία νίκη που θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια. Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη εκτός έδρας τη φετινή σεζόν και η πρώτη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Μέχρι τώρα οι "κυανέρυθροι" μετρούσαν οκτώ νίκες επί του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη, ενώ δύο ματς είχαν λήξει ισόπαλα. Το ενδέκατο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν και το τυχερό για τον Παναιτωλικό.

Τα "καναρίνια"… κελάηδησαν γι' ακόμα μία φορά στη Νέα Σμύρνη και άνοιξαν τα φτερά τους ξανά στο ίδιο γήπεδο. Μπορεί να ήταν η πρώτη τους νίκη επί του Πανιωνίου σε αυτό το γήπεδο, αλλά είναι η δεύτερη ιστορική επιτυχία στην έδρα των "κυανέρυθρων". Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναιτωλικός έπαιξε έναν "τελικό" μερικά μέτρα μακριά από την περίφημη Πλατεία.

Είναι, όμως η δεύτερη φορά που το συγκρότημα του Αγρινίου φεύγει από την Πλατεία με ένα πλατύ χαμόγελο. Η πρώτη ήταν στις 23 Μαΐου 2009. Τότε με 10.000 οπαδούς του στις κερκίδες ο Παναιτωλικός έπαιξε μπαράζ ανόδου με αντίπαλο τη Ρόδο. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας νίκησε με 2-1 τους νησιώτες και πήρε την άνοδο από τη Γ' Εθνική στη Β' σε ένα ματς που έχει μείνει στην ιστορία.

Το βράδυ του Σαββάτου έπαιζε την ύπαρξη του στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε να περάσει νικηφόρα με σκορ 2-0 και να ανανεώσει το ραντεβού του με τη Super League γι' ακόμα έναν χρόνο.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο μπαράζ με τη Ρόδο

Και οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο