Ξάνθη - Αστέρας 1-2: Οι αδιάφ(θ)οροι Αρκάδες (highlights)

Αν και βαθμολογικά αδιάφορος, ο Αστέρας Τρίπολης δεν χαρίστηκε στην Ξάνθη που καιγόταν για βαθμούς και την κέρδισε στα Πηγάδια (1-2).

Ξάνθη - Αστέρας 1-2: Οι αδιάφ(θ)οροι Αρκάδες (highlights)

Και όμως συμβαίνει και στα Ελληνικά γήπεδα... Μία ομάδα δίχως βαθμολογικό κίνητρο, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, να χτυπά στα ίσια και να κερδίζει εκτός έδρας (2-1) την Ξάνθη που καίγεται στη μάχη για την παραμονή. Οι... αδιάφθοροι Αρκάδες, πορεύονται αήττητοι στην διαδικασία των πλέι άουτ, παίζουν για την τιμή και την φανέλα τους και κρατούν ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη, που σε ένα ακόμα ματς πνίγηκε στο άγχος, βρίσκεται στην ζώνη των πλέι άουτ. Αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική (η Ξάνθη δοκιμάζεται στη Λάρισα και ο Πανιώνιος στο Περιστέρι) θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και θα δώσει μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα, αν κερδίσει και χάσει ο Παναιτωλικός εντός έδρας από τον Βόλο, θα σωθεί απευθείας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

6’: Ο Σίτο έκανε την κίνηση και τη σέντρα από αριστερά και στο απέναντι δοκάρι ο Κρέσπι με δεξί βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αμπάντ, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ (0-1).

56’: Ο Μουλέν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με δεξί εσωτερικό φάλτσο και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Λισγάρας με φανταστικό άλμα και καρφωτή «σκαστή» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

85’: Ο Αλί Μπαμπά ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη στην περιοχή της Ξάνθης. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λουίς Φερνάντεθ στη δεξιά γωνία χαρίζοντας την νίκη στον Αστέρα Τρίπολης (1-2).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 1-2

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Σκόρερ: Λισγάρας 56' - 6' Κρέσπι, 85' πεν. Λουίς Φερνάντεθ

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σίτο, Πασαλίδης, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Αντζουλά.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Καρασαλίδης (80' Σάσα), Λισγάρας, Φασίδης (46’ Κοβάσεβιτς), Τερκί (46’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντε Αμορίμ, Κάστρο (54’ Φοσέ), Στάρτζεον (80' Τζουρίτσκοβιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Αντζουλάς, Πασαλίδης, Μ. Φερνάντες, Μουνάφο, Σίτο (64' Μπέλοκ), Λ. Φερνάντες (90' Αλάγκμπε), Ριέρα (83' Αλί Μπαμπά), Κρέσπι.