Αυτή είναι η απόφαση του CAS για ΠΑΟΚ, επιστροφή των 7 βαθμών

To CAS αποφάσισε την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από την Επιτροπή Εφέσεων,  χωρίς να είναι δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ για αφαίρεση επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η απόφαση του CAS για ΠΑΟΚ, επιστροφή των 7 βαθμών

Δεκτές έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες από το CAS οι προσφυγές των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Η υπόθεση πάει εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Συνεπώς δεν ισχύει το -7 στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με την απόφαση, η Εφέσεων καλείται να δικάσει την υπόθεση χωρίς να δεσμεύεται από την εισήγηση της ΕΕΑ.

Με αυτό το δεδομένο ο ΠΑΟΚ παίρνει πίσω τους 7 βαθμούς, εκτός κι αν η Επιτροπή Εφέσεων ταυτιστεί με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι αν η ΕΠΟ αφαιρέσει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, θα το κάνει πλέον από το νέο πρωτάθλημα.

Η Εφέσεων θα κληθεί να αποφασίσει αν υπάρχει ή όχι πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ - Ξάνθης. Το CAS δέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι διάδικος ως ομάδα έχουσα έννομο συμφέρον.

Ομιχλώδης είναι η υπόθεση της Ξάνθης, που δεν προσέφυγε στο CAS, αλλά σύμφωνα με τη λογική θα πάρει κι αυτή πίσω τους βαθμούς της πολυϊδιοκτησίας και θα μείνει η ποινή της αφαίρεσης 5 βαθμών.

Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία στη Super League μετά το +7 στον ΠΑΟΚ