Άρης-Ολυμπιακός 2-4: Περίπατος στη Θεσσαλονίκη με Χασάν και Μασούρα (highlights)

Μετά από ωραίο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 του Άρη και επέστρεψε στις νίκες. Τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Άρης-Ολυμπιακός 2-4: Περίπατος στη Θεσσαλονίκη με Χασάν και Μασούρα (highlights)

Το αήττητο διατηρήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στο παιχνίδι με τον Άρη και με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-4 των «κιτρινόμαυρων». Η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς ήταν χορταστική με έξι γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Ο Άρης παρά τα προβλήματα του, παρά το γεγονός ότι είχε μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο του προβλημάτισε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο πήραν άνετα τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα ματς που το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Μαρτίνς κρατάει την επιστροφή στις νίκες και το σοβαρό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του παρά τις αλλαγές που έγιναν στην ενδεκάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS

Με νέα πρόσωπα

Ευκαιρία να κάνει αλλαγές και να δώσει ανάσες σε αρκετά νέα πρόσωπα είχε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός έτσι ξεκίνησε το ματς και είχε στην ενδεκάδα του τον Αλεν, τον Τοροσίδη, τον Καφού, τον Λοβέρα και τον Χασάν, ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη ο Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με τον Φετφατζίδη στην ενδεκάδα του, αφού η μεταγραφή του «ναυάγησε». Το ενδιαφέρον στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε να κάνει με την προσπάθεια των Πειραιωτών να διατηρήσουν το αήττητο.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως πηγαίναμε σε ένα ανοιχτό παιχνίδι που θα είχε φάσεις και από τις δύο πλευρές. Ο Άρης ήταν πολύ αλλαγμένος με τον Φετφατζίδη στην ενδεκάδα του και απειλούσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβγαζε ενέργεια με τον Λοβέρα και τον Καμαρά, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε από το ξεκίνημα ο Τοροσίδης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν άλλη ομάδα μετά τον «Φέτφα» στην ενδεκάδα και φάνηκε αυτό στο 12’ όταν πέρασε μαγική μπαλιά στον Μαντσίνι, αλλά εκείνος απέτυχε να νικήσει τον Αλέν. Στο 18’ ο Τοροσίδης απέφυγε ωραία τα μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή, έκανε ένα πανέμορφο πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Στο 21’ ήταν η σειρά το Χασάν να αστοχήσει έπειτα από καλή εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα.

Το πάλευε ο Άρης, σκόραρε ο Ολυμπιακός

Ο Άρης εκμεταλλευόταν τα κακά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και απειλούσε συχνά πυκνά τον Αλέν. Από την άλλη όμως οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν γρήγορες αντιδράσεις και έβγαιναν ταχύτατα στην κόντρα επίθεσης φτιάχνοντας φάσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 34’ με τον Καμαρά να περνάει φανταστική κάθετη στον Μασούρα και εκείνος να πλασάρει με επιτυχία τον Κουέστα για να κάνει το 0-1. Ακόμη και μετά το γκολ συνεχίστηκε αυτός ο ξέφρενος ρυθμός που είχε το παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Στο 42’ ο Άρης είχε δοκάρι με τον Φετφατζίδη που άγγιξε την ισοφάριση. Οι «κιτρινόμαυροι» δημιουργούσαν φάσεις, αλλά αντί να ισοφαρίσουν δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοβέρα πίεσε ωραία τον Σάσα, εκείνος γύρισε άσχημα στον Δεληζήση και ο Χασάν που παρακολουθούσε τη φάση πήρε τη μπάλα και με λόμπα νίκησε τον Κουέστα για το 0-2 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Το... βιολί του και στο β' μέρος

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν ανοιχτά και να προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα. Ο Άρης παρά το γεγονός ότι είχε μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο του δεν έδειξε διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο βρήκε το γκολ στο 49’ όταν ο Τοροσίδης με φανταστική σέντρα από αριστερή βρήκε τον Μασούρα και εκείνος με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Ο Άρης έψαχνε τρόπο για να επιτεθεί και στο 56’ ο Φετφατζίδης με σουτ έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια της κόντρα στον Σισέ νίκησε τον Αλέν για το 1-3.

Χόρτασαν γκολ στη Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του θέλοντας να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα. Άλλαξε πρόσωπα και σχηματισμούς ο Πορτογάλος, ο οποίος έβαλε τον Ραντζέλοβιτς δεξί μπακ, τον Μπρούνο στα χαφ, ενώ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βαλμπουενά. Στο 65’ ο Μπουχαλάκης που έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι βρήκε τον Χασάν, ο οποίος ανατράπηκε από τον Δεληζήση και σωστά δόθηκε το πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Στο 67’ ο Αιγύπτιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα βάζοντας τέλος και στο αρνητικό σερί των χαμένων πέναλτι.

Εκεί έγινε το 1-4 για τους Πειραιώτες, οι οποίοι συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες. Αν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Από ένα σημείο και μετά και ο Άρης βγήκε στην επίθεση και έψαξε το γκολ. Το βρήκε αυτό στο 87’ με τον πιτσιρικά τον Μπακαλιάνη που νίκησε στον αέρα τον Μπουχαλάκη και μείωσε σε 2-4. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 2-4

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Σκόρερ: 34’ Μασούρας, 45+1 Χασάν, 49’ Μασούρας, 56’ Φετφατζίδης, 67’ Χασάν (πεν.), 87’ Μπακαλιάνης

Κίτρινες: 43’ Καφού, 90' Μπρούνο, 90+4 Ματίγια

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Μπακούτσης, Μπακαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα (80’ Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Γκάμα, Φετφατζίδης

Ολυμπιακός: Αλέν (78’ Τζολάκης), Τοροσίδης, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ (57’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Καμαρά (57’ Ραντζέλοβιτς), Καφού, Λοβέρα (69’ Ξενιτίδης), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χασάν.