Ο χορτάτος και ο πεινασμένος

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που έμοιαζε με πάλη ενός χορτάτου με έναν πεινασμένο.

Ο χορτάτος και ο πεινασμένος

Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον πιστεύει, λέει η παροιμία… «Χορτάτος» κατέβηκε χτες βράδυ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον «πεινασμένο» Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι αιωνίων που διαβάζοντας ορισμένα ονόματα (Θεοχάρης, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης) στην πράσινη εντεκάδα, ο ανενημέρωτος αναγνώστης θα νόμιζε ότι ήταν για το πρωτάθλημα Κ.19. Κι όμως ήταν ματς της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ωστόσο ο ήδη πρωταθλητής δεν παρουσιάστηκε ως τέτοιος και ο αντίπαλός του, που είχε μεγαλύτερο κίνητρο στο τερέν, ήταν επόμενο να τον ζορίσει (0-0). Έλειπε το πάθος από τον Ολυμπιακό, του έλειπε και ο Τσιμίκας. Φάνηκε ξεκάθαρα στο χτεσινό ματς ότι η ζωή χωρίς τον Τσιμίκα θα είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Με παίκτες τύπου Γκασπάρ είναι αδύνατο να καλυφθεί το κενό του διεθνούς μπακ, ο οποίος -έτσι και φύγει και δεν έρθει ισάξιος αντικαταστάτης- θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός στο επιθετικό παιχνίδι από την αριστερή πτέρυγα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει παρόν, αλλά το μέλλον του διαγράφεται ελπιδοφόρο με όλα αυτά τα παιδιά από την Ακαδημία που αφήνει παρακαταθήκη αποχωρώντας ο Γιώργος Δώνης. Παίκτες σαν τον Αλεξανδρόπουλο, γεννημένοι το 2001, με νούμερα φανέλας πάνω από το… 50, καθότι πιασμένα τα περισσότερα από τους παλιότερους, που κυνηγάνε το όνειρό τους κι εύχονται να μη σημάνει καμιά «ισπανική υποχώρηση» μόλις περάσει την πύλη του Κορωπίου ο 50χρονος προπονητής-πατέρας τους.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεχάσει σύντομα αυτό το παιχνίδι και να βρει γρήγορα το χαμένο του κίνητρο γιατί η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και η Γουλβς στη ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ, δεν αστειεύονται.

Και μια απορία… Έτσι για την ιστορία... Γιατί η ΕΠΟ δεν όρισε ξένο διαιτητή στο ντέρμπι των αιωνίων; Αυτό το ματς επέλεξε για ν’ αρχίσει τις… οικονομίες; Δηλαδή, ήταν πιο δύσκολο το ματς του διαλυμένου Άρη με την φορμαρισμένη ΑΕΚ, στο οποίο αποφάσισε να στείλει ξένο ρέφερι και μάλιστα της κατηγορίας Ελίτ;