Συναντήθηκε με Λάκοβιτς ο Αλαφούζος δύο ώρες πριν καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τον διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Συναντήθηκε με Λάκοβιτς ο Αλαφούζος δύο ώρες πριν καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Το απόγευμα της Πέμπτης (2/7), περίπου δύο ώρες πριν από την κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, συναντήθηκε με τον διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Ο Σέρβος παράγοντας και νούμερο 3 ιεραρχικά στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες και τις ζυμώσεις στο θέμα της επιλογής του νέου αρχιδιαιτητή και να ετοιμάσει το τοπίο ενόψει των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η συνάντηση του Λάκοβιτς με τον Αλαφούζο (που συνοδευόταν από τον νέο πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη) ήταν η πρώτη επαφή που είχε με τους ιδιοκτήτες των ομάδων της ελληνικής «Big-4», ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συζητήσεών του με όλους, είτε από κοντά είτε με τηλεφωνική επαφή, αργά το βράδυ της Πέμπτης (2/7).

Οι δυο τους άλλωστε έχουν «χτίσει» μία καλή σχέση την τελευταία διετία, με αρκετές συναντήσεις σε Αθήνα και Νιόν, κατά τις οποίες έχουν αναλύσει πολλάκις την κατάσταση γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και το θέμα της ευρωπαϊκής ποινής του Παναθηναϊκού. Τούτη τη φορά η ατζέντα είχε ως θέματα (σχεδόν αποκλειστικά) την ελληνική διαιτησία και τον νέο αρχιδιαιτητή, αλλά και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Ο Αλαφούζος τόνισε πως έγιναν βήματα μπροστά στο θέμα της διαιτησίας από την ημέρα που πέρασε υπό την «επιτροπεία» της UEFA, αν και κατέθεσε συγκεκριμένες ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα και το έργο του Μέλο Περέιρα. Ενστάσεις με τις οποίες δεν διαφώνησε ο Λάκοβιτς, καθώς και η UEFA δεν κρίνει ως επιτυχημένη την εν Ελλάδι παρουσία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή την τελευταία διετία και γι’ αυτό άλλωστε προχωράει στην αντικατάστασή του.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επισήμανε πως οι «πράσινοι» θα είναι δίπλα στις αποφάσεις που θα πάρει η UEFA πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν και προτάσεις από τους «πράσινους» για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, οι οποίες βρήκαν θετική ανταπόκριση.

Για το δε πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή από τον Αύγουστο και μετά, η UEFA σκέφτεται να καταλήξει σε τρεις υποψηφίους και να βάλει τα ονόματά τους σε μυστική ψηφοφορία στους ιδιοκτήτες των ομάδων της «Big-4» για να αποφασίσουν οι ίδιοι (και) με δική τους ευθύνη για τον αντικαταστάτη του Περέιρα.

Τέλος, στο θέμα των επικείμενων εκλογών στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα είναι κοινής αποδοχής ή που θα συγκεντρώνει τουλάχιστον πάνω του τη θετική διάθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να σταματήσει η ακραία πόλωση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ