Ολυμπιακός: 4ος σε τίτλους στην Ευρώπη και κυνηγάει Ρέιντζερς

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και κυνηγάει τη Ρέιντζερς που είναι πρώτη με 54 πρωταθλήματα.

Ολυμπιακός: 4ος σε τίτλους στην Ευρώπη και κυνηγάει Ρέιντζερς

Οι Πειραιώτες είναι η 11η ομάδα στον κόσμο με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων, ενώ στην ευρωπαϊκή λίστα βρίσκεται στην 4η θέση.

Ολυμπιακός: Ατελείωτο γλέντι στο κέντρο του γηπέδου - Campeones, Campeones, oeoeoe! (vid)

Στην τέταρτη θέση με τους περισσότερους τίτλους πρωταθλητή στην Ευρώπη βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που μόλις την περασμένη Κυριακή εξασφάλισε μαθηματικά την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εννέα τίτλους λιγότερους από την πρώτη ομάδα της κατάταξης, τη σκωτσέζικη Ρέιντζερς (έχει 54), η οποία όμως πανηγύρισε για τελευταία φορά το 2011, κάνοντας... χώρο στη συνέχεια για την κυριαρχία της Σέλτικ.

Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής!

Οι Καθολικοί της Γλασκώβης βρίσκονται στην τρίτη θέση με 51 τίτλους, πίσω από τους Βορειοϊρλανδούς της Λίνφιλντ (54), που όπως και εκείνοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές την περίοδο 2019-20.

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Μπενφίκα (37 πρωταθλήματα), που όμως φαίνεται ότι την τρέχουσα περίοδο δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να αυξήσει τον αριθμό των πρωταθλημάτων της.

Ολυμπιακός: Η αγκαλιά του Μαρτίνς στον Φορτούνη και το μέτρημα του Ελαμπντελαουί (vid)

Οι δέκα ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη:


54 Ρέιντζερς (Σκωτία)

54 Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)

51 Σέλτικ (Σκωτία)

45 Ολυμπιακός (Ελλάδα)

37 Μπενφίκα (Πορτογαλία)

35 Γιουβέντους (Ιταλία)

34 Άντερλεχτ (Βέλγιο)

34 Άγιαξ (Ολλανδία)

33 Σπάρτα Πράγα (Τσεχοσλοβακία/Τσεχία)

33 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη ανάλυση της ισπανικής έκδοσης της ιστοσελίδας gοal ανέφερε μία λίστα με τις πιο επιτυχημένες ομάδες στον κόσμο, μετρώντας συνολικά τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει. Εκεί ο Oλυμπιακός ήταν 11ος με τους ίδιους τίτλους που έχει και η Πόρτο (από 76), με τη διαφορά ότι οι «δράκοι» έχουν 69 εγχώριους και 7 διεθνείς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο εντός συνόρων (45 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ).

Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε πανηγύρισε για το 45ο πρωτάθλημα (pic)

Τώρα ο Ολυμπιακός πέρασε μόνος 10ος με 77, αλλά η Πόρτο, πρωτοπόρος στην Primeira Liga, θα βρεθεί ξανά μπροστά του αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και κατακτήσει τον τίτλο στην Πορτογαλία.