Super League 2: Πού να τρέχουμε τώρα…

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2 και οι «μεγάλες προσδοκίες» των συλλόγων της δεύτερης κατηγορίας. Γράφει ο Στράτος Διακουμόπουλος.

Super League 2: Πού να τρέχουμε τώρα…

Το έκλεισαν το... μαγαζί στη Super League 2 και πλέον όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην επόμενη ημέρα και στην «μπάλα» που ετοιμάζονται να παίξουν άπαντες σε γραφεία και διαδρόμους των κέντρων αποφάσεων. Υπάρχουν βέβαια ακόμα αυτοί που διαμαρτύρονται για το άδοξο φινάλε της περιόδου είτε με δημόσιες τοποθετήσεις τους, όπως κυρίως τα Χανιά και ο Καραϊσκάκης Άρτας, είτε ακόμα και με δικαστική προσφυγή, όπως ο Λεβαδειακός.

Τα μέλη του γκρουπ δηλαδή που ήθελαν να επανεκκινήσει και να ολοκληρωθεί η σεζόν στους αγωνιστικούς χώρους. Ήταν ωστόσο η μειοψηφία… Οι περισσότεροι είπαν όχι, για τους δικούς τους λόγους. Οι οποίοι και δεν έχουν να κάνουν με τη βασική αιτιολογία που δόθηκε στο συμβούλιο της Λίγκας ως εξήγηση για το «λουκέτο» και ήταν πως: «Δεν προλαβαίνουμε…».

Η αλήθεια είναι πως αν ήθελαν να αγωνιστούν στη Super League 2 ασφαλώς και προλάβαιναν. Είτε με το σχέδιο που προέβλεπε τη διεξαγωγή μόνο των πέντε από τους δέκα αγώνες των πλέι οφ, όπως στη γειτονική Βουλγαρία, είτε με τη διεξαγωγή όλων των αγώνων, παίζοντας κάθε τρεις ημέρες, όπως στην Αυστρία. Τελικά προτιμήθηκε ο τρίτος δρόμος της οριστικής διακοπής.

Το γκρουπ που επέμενε σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν κατά βάση οι ομάδες των πλέι άουτ. Έξι σύλλογοι οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είχαν κανέναν λόγο να παίξουν έξτρα πρωτάθλημα, από τη στιγμή που ο Απόλλων Πόντου και η Κέρκυρα έχουν ήδη υποβιβαστεί με τη μηδενική και… αρνητική βαθμολογία τους. Οι δύο αυτές ομάδες, αλλά και ο Πλατανιάς δεν είχαν καν παίκτες να δώσουν το «παρών» στα πλέι άουτ, αφού είχαν φύγει από τη βάση τους από την περίοδο του «λοκντάουν».

Οι έξι ομάδες των πλέι άουτ, συν τον Απόλλωνα Σμύρνης που εξαρχής ήθελε να σταματήσει το πρωτάθλημα για λόγους υγείας, όπως διαρκώς ανέφεραν οι επιτελείς του, ή -όπως υποστηρίζουν οι ανταγωνιστές του- για να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση, συνέθεσαν το «σκληρό μπλοκ» της διακοπής. Με το σκεπτικό «πού να τρέχουμε τώρα…», πέτυχαν τη ματαίωση της συνέχειας της περιόδου και τώρα πάνε για το κόλπο γκρόσο.

Από τη μια πιέζουν με όλες τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης: να γίνουν 18 οι ομάδες στη Super League 1 και να συγκροτηθούν δύο όμιλοι, των 16 ομάδων έκαστος, στη Super League 2. Έτσι θα βολευτούν όλοι. Ακόμα και τα Χανιά και ο Λεβαδειακός, που δικαίως τώρα γκρινιάζουν πως τους στερήθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Και φυσικά όλοι οι από κάτω στην τρίτη και την τέταρτη τη τάξει κατηγορία που θα ανεβούν μία και… δύο κατηγορίες.

Από την άλλη, γίνεται προσπάθεια να εισπραχθούν χρήματα από τις εναπομείνασες δόσεις του τηλεοπτικού συμβολαίου! Με το σκεπτικό πως η διακοπή επιβλήθηκε «λόγω ανωτέρας βίας», αναζητείται τρόπος για να δώσει η ΕΡΤ τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα. Αν περάσει η γραμμή της Λίγκας σε αυτά τα δύο μέτωπα, θα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν οι επιτελείς των συλλόγων που δίχως καν να ιδρώσουν στο γήπεδο μέσα στο κατακαλόκαιρο θα πάρουν όλα όσα ζητούσαν και διαπραγματεύονταν επί μήνες.