Υπάρχει και... φιλότιμο

Στο πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος της Super League 2, βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες έκαναν ζημιές σε αντιπάλους που καίγονται για νίκη

Υπάρχει και... φιλότιμο

Ό, τι πιο συνηθισμένο στο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι να κυκλοφορούν σενάρια για «βρώμικα» παιχνίδια. Είτε για στοιχηματικούς λόγους, είτε επειδή κάποια ομάδα χρειάζεται αποτέλεσμα και αντιμετωπίζει «αδιάφορο» αντίπαλο. Αρκετές οι περιπτώσεις που διερευνώνται κάθε περίοδο ως «ύποπτα» ματς, όποτε διαπιστώθηκε αυξημένο ποντάρισμα υπέρ μίας ομάδας που επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Ακόμα περισσότερα τα όσα ακούγονται σε ένα τοξικό περιβάλλον γύρω από τις ομάδες και κυρίως στα στέκια οπαδών, οι οποίοι αρέσκονται να διαμορφώνουν και να διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτό που σπανιότατα παρατηρούμε είναι το να βγουν οι ίδιοι που με το παραμικρό και δίχως στοιχεία αποδέχονται πως «στήνονται» οι πάντες γύρω τους, να πουν μια καλή κουβέντα όταν συμβαίνει το αναπάντεχο. Όταν δηλαδή αυτός που θεωρητικά δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο κερδίζει αντίπαλο που καίγεται για την νίκη.

Τότε απλά σφυρίζουν αδιάφορα και περιμένουν την επόμενη φορά που θα επιβεβαιωθεί κάποιο προφανές αποτέλεσμα για να στηλιτεύσουν τα «βρώμικα» Ελληνικά πρωταθλήματα και κυρίως την Β’ Εθνική που αποτελεί τον εύκολο στόχο.

Ποιος είπε για παράδειγμα πως την περασμένη αγωνιστική και στα δύο παιχνίδια που είχαν διαμορφωθεί συνθήκες για να επικρατήσει κάποια ομάδα, τελικά αυτό δεν συνέβη ; Στο Ηράκλειο, ο Εργοτέλης που με νίκη θα έμπαινε στη ζώνη των πλέι οφ, υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Δόξα Δράμας που βρίσκεται στην δεκάτη θέση.

Έλα, όμως, που οι Μαυραετοί δεν έχουν χαριστεί σε αντίπαλο φέτος. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα, τώρα πήραν την ισοπαλία στο Παγκρήτιο και έριξαν στον κουβά όσους πήγαν να κερδοσκοπήσουν με τον «προφανή» και πολύ χαμηλό άσο του Εργοτέλη

Στην ίδια αγωνιστική ο αποδυναμωμένος Πλατανιάς κέρδισε τον Καραϊσκάκη που βρίσκεται στη ζώνη των πλέι οφ και αν έφευγε με θετικό αποτέλεσμα από τα Χανιά θα κλείδωνε πιθανότατα την συμμετοχή στο έξτρα πρωτάθλημα. Και εκεί το διπλό έπεφτε διαρκώς σε όσες εταιρίες πρόσφεραν αυτό το παιχνίδι, αλλά στην πράξη δεν έγινε το «λογικό». Ο αδιάφορος αποδείχθηκε… αδιάφθορος και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν από κοντά και με καλή τη πίστη τα τεκταινόμενα. Μακάρι να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για την κανονική περίοδο. Για να επιβεβαιωθεί πως υπάρχει και… φιλότιμο και ομάδες που παίζουν για την φανέλα και την ιστορία τους, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη φέτος η Δόξα Δράμας.