Παναχαϊκή για το βιβλίο Γκίνες!

Ο ασύλληπτος αριθμός των εννιά προπονητών της Παναχαϊκής, ενώ έχουν συμπληρωθεί μόλις 18 αγωνιστικές στη Super League 2.

Παναχαϊκή για το βιβλίο Γκίνες!

Αν φημίζεται για κάτι η Β’ Εθνική –στη σύγχρονη εκδοχή της, Super League 2- είναι πως οι πάγκοι των προπονητών προσομοιάζουν με… ηλεκτρικές καρέκλες. Αναλώσιμοι όσο σε καμία άλλη κατηγορία, οι κόουτς που έχουν την ατυχία να εργάζονται σε αυτό το επίπεδο δεν ξέρουν τις μπορεί να τους ξημερώσει. Κατά καιρούς καταγράφονται ρεκόρ με πέντε και έξι τεχνικούς να αλλάζουν σε μία σεζόν, αλλά στη φετινή περίοδο έσπασαν όλα τα κοντέρ.

Σε ρόλο… δήμιου οι επιτελείς της Παναχαϊκής κατάφεραν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο και δεν το έχουμε συναντήσει στην πολύχρονη ενασχόλησή μας με το Ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Να συνεργαστούν με εννιά προπονητές, τη στιγμή που το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας έχει συμπληρώσει μόλις 18 αγωνιστικές !

Η αρχή έγινε με τον Βόσνιο Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς που δεν πρόλαβε καν να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, στα μέσα Οκτωβρίου ανέλαβε ο Σέρβος Μάρκο Γιοβάνοβιτς που έμεινε ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε ανέλαβε ο πρώτος Έλληνας της περιόδου, ο Σπύρος Μπαξεβάνος, όμως άντεξε μόνο 40 ημέρες και στο τέλος Ιανουαρίου προσλήφθηκε ο Κύπριος, Απόστολος Μακρίδης. Έπειτα από ένα… δεκαήμερο έφυγε και αυτός και τα ηνία πήρε στα χέρια του ο Κώστας Σπυρόπουλος για άλλες δέκα ημέρες. Τον διαδέχθηκε ο Αιμίλιος Βελλής για τρεις ημέρες (9-11 Φεβρουαρίου) και ένα ματς πρωταθλήματος.

Ακολούθως ήρθε ο Πέτρος Δημητρίου για δέκα ημέρες και στη συνέχεια ο Αλέξης Σπηλιόπουλος για ένα έξτρα τριήμερο (22-24 Φεβρουαρίου) και ένα ματς πρωταθλήματος. Και τώρα ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος γίνεται ο ένατος προπονητής της Παναχαϊκής σε μια χρονιά που δεν έχει καν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και απομένουν 14 παιχνίδια ως το φινάλε του πρωταθλήματος !

Το παραπάνω «γαϊτανάκι» προπονητών προφανώς έχει να κάνει με την διοικητική και οικονομική αστάθεια που ταλαιπώρησε την Παναχαϊκή τους προηγούμενους μήνες. Μόλις προ ημερών ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία της ΠΑΕ που θεωρητικά θα προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά σε όλα τα επίπεδα και θα δώσει την δυνατότητα στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο αν μη τι άλλο να ολοκληρώσει την χρονιά και να μην καταγραφεί… διψήφιος αριθμός προπονητών στον πάγκο της Πατρινής ομάδας στη διάρκεια μίας αγωνιστικής χρονιάς.

Μιας σεζόν όπου έστω και με αυτό το καθεστώς «φύγε εσύ, έλα εσύ» στον πάγκο, οι Αχαιοί εξακολουθούν να ελπίζουν σε συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου, απέχοντας τρεις βαθμούς από την εξάδα, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.