Η παρωδία των πλέι άουτ στη Super League 2

Ποιος ο λόγος να διεξαχθούν δέκα επιπλέον αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League 2, όταν είναι δεδομένες οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο ;

Η παρωδία των πλέι άουτ στη Super League 2

Το επόμενο τριήμερο θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με την οποία θα συμπληρωθούν τα 2/3 της κανονικής περιόδου. Στη φετινή περίοδο, στην επισήμως αναφερόμενη ως… Super League 2, θα διεξαχθούν στη συνέχεια πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για την παραμονή. Και αν για το πάνω μισό λογικά θα υπάρχει ενδιαφέρον, αφού είναι διαθέσιμες και για την ώρα διεκδικήσιμες η πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα μεγάλα σαλόνια και η δεύτερη σε μπαράζ, στις έξι κάτω θέσεις το ενδιαφέρον έχει πάψει να υφίσταται από το ξεκίνημα της περιόδου.

Τότε που η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου μπήκαν στη διοργάνωση με ποινή αφαίρεσης βαθμών και ακόμα περισσότερο με την αίσθηση παντελούς αδυναμίας να χτιστούν σε γερά αγωνιστικά θεμέλια και να καταστούν ανταγωνιστικές σε αυτό το επίπεδο ομάδες. Η πορεία τους επιβεβαίωσε πλήρως τις εκτιμήσεις που και σε αυτήν τη στήλη είχαμε αναπτύξει έγκαιρα. Ακόμα σε… μείον βαθμούς βρίσκονται αμφότεροι, με την Κέρκυρα να μετρά 15 ήττες σε ισάριθμα ματς και συντελεστή τερμάτων 3-40 (!) και τον Απόλλωνα Πόντου 14/15 ήττες (κέρδισε βλέπετε την… Κέρκυρα) και συντελεστή τερμάτων 3-41 (!).

Η γραμμή σωτηρίας απέχει για την ώρα 20 βαθμούς και για τους δύο και δεν αποκλείεται στις επτά αγωνιστικές που απομένουν να έχει αγγίξει και τους 30. Δηλαδή όταν ξεκινήσουν τα πλέι άουτ υπάρχει πιθανότητα να έχει κριθεί και μαθηματικά ο υποβιβασμός για έναν ή και τους δύο σάκους του μποξ της κατηγορίας, μετατρέποντας εκ των πραγμάτων σε παρωδία, την έξτρα αγωνιστική περίοδο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί πήραν άδεια οι δύο ομάδες για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, όταν αποτελούσε κοινή πεποίθηση από τον περασμένο Οκτώβριο πως οριακά θα τα έβγαζαν πέρα, αφού δεν ήταν σε θέση ούτε τις παλαιότερες οφειλές να εξοφλήσουν και για αυτόν τον λόγο τους επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Ο Απόλλων Πόντου, άλλωστε, έφθασε μια ανάσα από την αποβολή όταν δεν μπόρεσε να παρατάξει ενδεκάδα σε δύο παιχνίδια και αν δεν κατέβαινε και σε τρίτο θα υποβιβαζόταν αυτόματα. Προφανώς ο έλεγχος αδειοδότησης είναι υπέρ του δέοντος χαλαρός και θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες από την επόμενη κιόλας διοργάνωση, ώστε να διασφαλίζεται πως όσοι παίρνουν μέρος θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν οικονομικά την παρουσία τους.

Αλλιώς θα επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα φετινά, όπου δύο ιστορικοί σύλλογοι διασύρονται και φροντίζουν απλά να δίνουν το παρών σε αγώνες με πιτσιρικάδες για να μην μηδενιστούν. Γιατί το κάνουν αυτό ; Για να διασφαλίσουν την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σχεδόν 120 χιλιάρικα έχει να παίρνει η κάθε ομάδα από την ΕΡΤ και αυτά τα χρήματα ουδείς παράγοντας τα χαρίζει τη σήμερον ημέρα. Αυτό όμως είναι δικό τους θέμα. Τη διοργανώτρια αρχή πρέπει να την απασχολεί το πώς θα διεξαχθεί επιτέλους ένα πρωτάθλημα στην χιλιοταλαιπωρημένη Β’ Εθνική, όπου όσες ομάδες πάρουν εκκίνηση θα τερματίσουν κιόλας με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικό προφίλ.