ΕΡΤ για Super League 2: «Τους προσφέραμε 6 εκατομμύρια, θέλουν δώδεκα...»

Σε αδιέξοδο οδηγείται η συνεργασία της ΕΡΤ με τη Super League 2 ενόψει της φετινής σεζόν. 

ΕΡΤ για Super League 2: «Τους προσφέραμε 6 εκατομμύρια, θέλουν δώδεκα...»

Η αντιπρόταση της Super League 2 δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν μη ρεαλιστική. Η συνεργασία των δύο πλευρών οδηγείται σε αδιέξοδο λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος.

«Mαύρο» η ΕΡΤ σε Super League 2: Δεν μεταδίδει ματς της πρεμιέρας (pic)

Η μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων έχει δυσανασχετήσει τους παράγοντες των συλλόγων, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση. Από την πλευρά της η νέα διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει ότι πρότεινε στις ομάδες να μοιραστούν έξι εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτές ζήτησαν 12,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το τίμημα του προσυμφώνου (που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση στα 15,3 εκατομμύρια ευρώ) να μειωθεί μόλις κατά 3 εκατομμύρια.

Super League 2: H αντιπρόταση στην ΕΡΤ - «Αλλιώς διακοπή στο πρωτάθλημα»

Φυσικά η νέα διοίκηση της ΕΡΤ το αρνήθηκε και έτσι η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Το δε χαριτωμένο της ιστορίας είναι ότι οι ομάδες της Β' εθνικής απειλούν ότι αν δεν γίνει δεκτή η «προσφορά» τους θα αναστείλουν το πρωτάθλημα, παραδεχόμενες έτσι ότι μόνον με τα χρήματα της ΕΡΤ -δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων- μπορούν να επιβιώσουν.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο εξωπραγματική είναι η αξίωση της Β' Εθνικής αρκεί να κατονομαστούν οι ομάδες που διεκδικούν από περίπου 700.000 ευρώ η κάθε μία. Είναι μεταξύ άλλων ο Καραϊσκάκης Άρτας, ο Κισσαμικός Χανίων, ο Απόλλων Λάρισας και ο Απόλλων Πόντου -έχει τρεις Απόλλωνες η Β Εθνική. Για να έχει δε κανείς μια τάξη μεγέθους η ΕΡΤ εξασφάλισε πέρυσι τα δικαιώματα για 25 ταινίες του Τζέιμς Μποντ με μόλις με 153.000 ευρώ που της απέφεραν πολλαπλάσια τηλεθέαση και διαφημιστικά έσοδα, απ’ αυτά που προφανώς θα της αποφέρουν οι αγώνες της Β’ Εθνικής!

Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ τα ταμεία της ΕΡΤ λόγω των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης είναι εντελώς άδεια και η νέα διοίκηση αγωνίζεται να απεγκλωβίσει μέχρι τα τέλη του έτους τρία εκατομμύρια ευρώ, για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα σε πέντε τηλεοπτικά κανάλια, πέντε ραδιοφωνικά, 19 περιφερειακά και να χρηματοδοτήσει παράλληλα και τις παραστάσεις που θα δώσουν οι τρεις ορχήστρες της…