Τα Χανιά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα - Τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Με την σπουδαία νίκη που πήραν τα Χανιά επί της Καλλιθέας (2-1), υπερτερούν στην ισοβαθμία των δύο ομάδων. Τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2

Τα Χανιά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα - Τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Η νίκη των Χανίων επί της Καλλιθέας (2-1) στο μεγάλο ντέρμπι του νότιου ομίλου της Super League 2, φέρνει τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στο ρετιρέ της κατάταξης. Στην ισοβαθμία, ωστόσο, τα Χανιά είναι αυτά που υπερτερούν και θα συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα μέχρι και την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ο λόγος είναι πως βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων συνυπολογίζονται και οι τέσσερις μεταξύ τους αγώνες στη φετινή σεζόν, οι δύο στην κανονική περίοδο και οι δύο στα πλέι οφ. Τα Χανιά μέχρι στιγμής μετρούν δύο νίκες. Στην κανονική περίοδο, επικράτησαν στις 6 Νοεμβρίου 2023 στο «Ελ Πάσο» με 1-0, ενώ στον δεύτερο γύρο στα Περιβόλια αναδείχθηκαν ισόπαλες οι δύο ομάδες (0-0), στις 4 Φεβρουαρίου.

Έτσι, με δύο νίκες και μία ισοπαλία υπέρ των Χανίων, ακόμα και αν κερδίσει η Καλλιθέα στο εναπομείναν παιχνίδι των δύο ομάδων, θα έχει λιγότερους βαθμούς στα μεταξύ τους ματς και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία οι Κρητικοί θα υπερισχύσουν.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος: 1. Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ. 2. Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ. 3. Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων κανονικής περιόδου και πλέι οφ. 4. Η καλύτερη επίθεσης στο σύνολο των αγώνων κανονικής περιόδου και πλέι οφ.