Παναθηναϊκός Β' - Ολυμπιακός Β' 1-3: Κόκκινο το «μικρό» ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Ολυμπιακός Β' νίκησε δίκαια στο «Ελ Πάσο» τον Παναθηναϊκό Β' με 3-1 με κορυφαίο τον Αλγκασίμ Μπα. Είχαν και δοκάρι οι Πειραιώτες. 

Παναθηναϊκός Β' - Ολυμπιακός Β' 1-3: Κόκκινο το «μικρό» ντέρμπι «αιωνίων»

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό Β' στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Β'. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 έχοντας κορυφαίο τον Αλγκασίμ Μπα που ήταν μέσα σε όλα τα γκολ, ενώ είχαν και δοκάρι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός Β' έφτασε στους 14 βαθμούς αφήνοντας τρεις πίσω τον ΠΑΟ Β', παρόλο που έχει τη γνωστή τιμωρία της αφαίρεσης δέκα βαθμών. Το σκορ ήταν το ίδιο με το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και στο 1' είχε δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά του Κωστούλα μετά τη σέντρα του Μαρίνου, ενώ στην επαναφορά με νέα κεφαλιά ο παίκτης του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 17' ο Φικάι είχε άστοχη κεφαλιά, αλλά στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Αλγκασίμ Μπα έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, πάσαρε στον Ραφαήλ Σγουρό που με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μαργκόνο για το 0-1.

Στο 21΄ο Μπα έχασε τεράστια ευκαιρία σουτάροντας ολομόναχος πάνω από την εστία μετά το γύρισμα του Κωστούλα, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου επιχείρησαν με πρωταγωνιστές Σαρδέλη και Φουρτάδο να απειλήσουν χωρίς επιτυχία καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία και κράτησαν το προβάδισμα πηγαίνοντας στην ανάπαυλα. Ο ΠΑΟ είχε μόνο ένα καλό χτύπημα φάουλ του Σιδερά στο 45' που πέρασε εκτός εστίας.

Στο 55' ο Κουτσίδης πρόλαβε σωτήρια τον Λιούμη που ήταν έτοιμος να σουτάρει προς την εστία στην πρώτη καλή φάση του δεύτερου μέρους. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει τον έλεγχο ψάχνοντας φάσεις για την ισοφάριση, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδινε χώρο και διαχειριζόταν το προβάδισμα. Στο 62' ο Σιδεράς έκανε κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρτίνη, αλλά ο Παπαδούδης έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ήταν η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού προς την εστία και η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του. Ο Μπα απείλησε στο 64' αλλά άνοιξε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και ο Σωτήρης Αντωνίου δικαιώθηκε καθώς στο 79' από προσπάθεια του Μαντσίνι η μπάλα έφτασε στον Ανδρέα Αθανασακόπουλο που με έξοχο σουτ έγραψε το 1-1.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση καθώς στο 83' ο Αλγκασίμ Μπα κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Βουτσά μετά τη σέντρα του Μουζακίτη και το αξιοποίησε πλασάροντας τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για το 1-2. Στο 86' ο Κεϊτά έχασε ευκαιρία για τρίτο γκολ μετά την πάσα του Κωστή που επίσης παραλίγο να σκοράρει στο 88'. Και στο 89' έγινε το 1-3 με υπέροχο αριστερό σουτ του Τάσου Σαπουντζή εκτός περιοχής μετά από διεκδίκηση Μπα, Φικάι

Παναθηναϊκός Β' (Σ. Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (76' Μαντσίνι), Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Λάμψιας (76' Βουτσάς), Καραμπάς (68' Αθανασακόπουλος), Λιούμης (56' Μπιλάλ)

Ολυμπιακός Β' (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Αργυρίου, Μπαγκαλιάνης, Κουτσίδης, Κεραμίδας (68' Αποστολόπουλος), Σγουρός, Μουζακίτης, Μαρίνος (87' Κατσουλίδης), Κωστούλας (76' Κωστή), Κεϊτά (87' Σαπουντζής), Μπα

Σκόρερ: 79' Αθανασακόπουλος - 17' Σγουρός, 83' Μπα πεν., 89' Σαπουντζής

Διαιτητής: Κουκουράκης (Χανίων)

Κίτρινες: 15' Φικάι, 47' Κρυπαράκος, 63' Φουρτάδο, 78' Σαρδέλης, 82' Βουτσάς - 19' Μουζακίτης