Super League 2: Τι ισχύει με τον υποβιβασμό στους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τον υποβιβασμό από τη Super League 2, καθώς στον νότιο όμιλο συμμετέχουν 12 ομάδες και στον βορρά 13 ομάδες.

Super League 2: Τι ισχύει με τον υποβιβασμό στους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αποχώρηση της Ιεράπετρας από την Super League 2, ο νότιος όμιλος θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, ενώ ο βόρειος με 13 συλλόγους. Το γεγονός αυτό επιφέρει αλλαγή και σε ό, τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό από τους δύο ομίλους. Πλέον, απευθείας από τον νότο θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική μόνο μία ομάδα, η 12η στην κατάταξη και από τον βορρά δύο ομάδες, η 12η και η 13η στην κατάταξη.

Θυμίζουμε πως φέτος ισχύει η διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ. Σε ό,τι αφορά την άνοδο, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, έπειτα από το τέλος της κανονικής περιόδου θα δώσουν διπλούς αγώνες (δέκα επιπλέον αγωνιστικές) και στη συνέχεια ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανέβει στη Super League 1. Στα πλέι άουτ θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6-11 σε κάθε όμιλο. Στη συνέχεια, έπειτα από μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών σε κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν και όσοι καταλάβουν τις θέσεις 9-11, δηλαδή τρεις επιπλέον ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τον νότιο όμιλο και πέντε από τον βόρειο.