Καλλιθέα: Πήρε τον Μουτίνιο από τον Λεβαδειακό

Η Καλλιθέα ενέταξε στο δυναμικό της τον 32χρονο μεσοεπιθετικό Τιερί Μουτίνιο που αγωνιζόταν στον Λεβαδειακό

Καλλιθέα: Πήρε τον Μουτίνιο από τον Λεβαδειακό

Μία ακόμα μεταγραφή πρώτης γραμμής ολοκλήρωσε η Καλλιθέα, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Τιερί Μουτίνιο, ο οποίος την περασμένη χρονιά έπαιξε στον Λεβαδειακό. Ο Μουτίνιο, είναι 32 ετών, Ελβετοπορτογάλος και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Γεννημένος στη Γενεύη, ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα Ετουάλ Καρούζ και σύντομα πήγε στη Σερβέτ, όπου μέτρησε 40 συμμετοχές στη διάρκεια τεσσάρων σεζόν, πριν φύγει για την Ισπανία.

Τον Ιανουάριο 2013, υπέγραψε στην Αλμπαθέτε, όπου κατέγραψε 13 συμμετοχές με ένα γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013/14. Τις επόμενες δύο σεζόν έπαιξε στη Μαγιόρκα, με ένα σύντομο δανεισμό στην Τενερίφη. Το 2017 πήγε στην Κλουζ της Ρουμανίας, και αγωνίστηκε εκεί όταν η ομάδα κέρδισε τον τίτλο τις σεζόν 2017/18 και 2018/19. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Στεάουα και ακολούθως στην Ισπανική Κόρδοβα.

Προ διετίας ήρθε στην Ελλάδα και τον Λεβαδειακό, αποτελώντας βασικό συντελεστή της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα με 25 συμμετοχές με τρία γκολ και τρεις ασίστ τη σεζόν 2021/11. Πέρσι κατέγραψε 17 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ. Ως διεθνής, ο Μουτίνιο εκπροσώπησε την Ελβετία με τις μικρές εθνικές ομάδες από την Κ-16 έως την Κ-19, και στη συνέχεια εκπροσώπησε την Πορτογαλία με την Εθνική Κ-20.