ΑΕΛ: Παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Σήμερα, Τρίτη (1/8), στο Επιμελητήριο Λάρισας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των επτά έως τώρα μεταγραφικών αποκτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ, παρουσία του α’ αντιπροέδρου, Γιάννη Νταβέλη, του υπεύθυνου Επικοινωνίας Δημήτρη Παπαλέξη, του γενικού αρχηγού της ΠΑΕ Θωμά Κυπαρίσση και του προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γκουτσίδη.

ΑΕΛ: Παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Παπαλέξης, ο οποίος καλωσόρισε τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαλέξης τόνισε: «Φέτος γίνεται μία τεράστια προσπάθεια και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο. Η οικονομική εξυγίανση της ομάδας προχωράει σε ένα πλάνο που έχουμε σχεδιάσει από πέρυσι, αλλά και η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας θεωρούμε πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με τις νέες προσθήκες που έγιναν μέχρι τώρα. Σίγουρα θα υπάρξουν και επιπλέον μεταγραφές».

Αναφορικά με την ADIDAS ο κ. Παπαλέξης τόνισε: «Η ομάδα και ο πρόεδρος ανακοίνωσαν τη συνεργασία με την ADIDAS σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, γιατί υπήρχε διαβεβαίωση από την ACERBIS ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε συμφωνία με άλλη εταιρεία ένδυσης, η οποία ωστόσο ανατράπηκε την τελευταία στιγμή. Έτσι προχωράμε με την εταιρεία ACERBIS. Παρόλα αυτά σας διαβεβαιώνουμε πως οι φανέλες για το έτος 2023–2024 έχουν και τα σχέδια και την ποιότητα που μας αρμόζει».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιάννης Νταβέλης τόνισε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τα νέα αποκτήματα της ΠΑΕ ΑΕΛ, τα οποία μέχρι στιγμής είναι επτά. Έξι Έλληνες και ένας Ουρουγουανός. Όλες είναι μεταγραφές ουσίας. Η διοίκηση έχει βρει και άλλους παίκτες για να δυναμώσει επιπλέον. Η ΑΕΛ θέλει ένα φορ και έναν δεξιό ακραίο επιθετικό. Θέλω να πω, με την έλευση της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA, για 34 χρόνια, είναι ένα επίτευγμα της ομάδας και όλης της Λάρισας».

Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα μεταγραφικά της ομάδας, ο κ. Γκουτσίδης δήλωσε: «Ο προγραμματισμός είναι να κάνουμε άλλες τρεις μεταγραφές για να είναι πολύ δυνατή η ομάδα από το κέντρο και μπροστά. Είναι ένας παίκτης στη θέση του φορ, ένας ακραίος επιθετικός και ένας στο κέντρο».

Για την περίπτωση Τσιριγώτη ο κ. Κυπαρίσσης ανέφερε: «Εμείς είχαμε συμφωνήσει, ο παίκτης ήθελε να μείνει, το ίδιο θέμα είχαμε και με τον Αντράντα. Ο ένας παίκτης ανήκει στον Λεβαδειακό και ο άλλος σε ομάδα της Αργεντινής. Το πρόβλημα υπάρχει με την ομάδα του Λεβαδειακού, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Από την άλλη σχετικά με τον Αντράντα ήρθαμε σε συμφωνία με την ομάδα του και θα είναι μαζί μας και φέτος».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι νέοι παίκτες της ΑΕΛ. Όλοι δήλωσαν χαρούμενοι για την παρουσία τους στη νέα τους ομάδα, ενώ τόνισαν πως θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να πετύχει η ΑΕΛ τους φετινούς της στόχους.

Αναλυτικά οι νέοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ο Δημήτριος Στάμου είναι γεννημένος στις 27 Απριλίου 1991 στη Θεσσαλονίκη. Την σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στον Ο.Φ. Ιεράπετρας και είχε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Kατά το παρελθόν έχει παίξει σε ΠΑΟΚ, Πλατανιά Χανίων, Ηρακλή, Βέροια, Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου. Συνολικά έχει 57 συμμετοχές και 1 γκολ στην Super League 1, 86 συμμετοχές και 1 γκολ σε Super League 2 και Football League και 20 συμμετοχές και 1 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Ο Στέργιος Παρασκευάς είναι γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 2001 στη Δράμα. Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν στον Αλμωπό Αριδαίας μετρώντας 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Την σεζόν 2021 – 2022 είχε 29 συμμετοχές και 1 γκολ πάλι με τον Αλμωπό Αριδαίας, ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στη Δόξα Δράμας, έχοντας συνολικά 32 συμμετοχές.

ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΥΣΗΣ

Ο Σπύρος Ρούσης γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 2002 στους Παξούς. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον ΑΟ Παξών, στην συνέχεια πήγε στην Κ19 του Θεσπρωτού. Μετέπειτα προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα του Θεσπρωτού, όπου είχε 23 συμμετοχές, 2 γκολ και 8 ασίστ την σεζόν 2022-2023, ενώ παίζει στη θέση του πλάγιου επιθετικού.

ΛΕΑΝΤΡΟ ΟΤΟΡΜΙΝ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή (γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1996) ο οποίος είναι μεσοεπιθετικός και αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Την σεζόν 2023 αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ της Ουρουγουάης με την οποία κατέγραψε σε 18 συμμετοχές 3 γκολ και 3 ασίστ στα συνολικά 874 λεπτά τα οποία αγωνίστηκε. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Νασιονάλ ενώ στην συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες: Ράσινκ, Βενάντος, CA Τόρκε, Mοντεβιδέο Σίτι Τόρκε, Τσέρο Λάργκο, Ντιφένσα, με τελευταίο του σταθμό την Λίβερπουλ της Ουρουγουάης. Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει χριστεί διεθνής με τις Under 17 και Under 20 της χώρας του.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΝΕΤΙΚΙΔΗΣ

Ο Θεόδωρος Βενετικίδης γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2001. Αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα, έχοντας ύψος 1,92. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα της Βέροιας. Την περασμένη σεζόν έπειτα από την παρουσία του σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΠ Κοζάνης και την Ισπανική Ταραγόνα, επέστρεψε στην ομάδα της Βέροιας σημειώνοντας 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League 2. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων έχοντας καταγράψει μια συμμετοχή.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ

Ο Αθανάσιος Γιανναράκης γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1999. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και έχει ύψος 1,86, αγωνιζόμενος στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανθρακικό, ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε το πρώτο εξάμηνο στον Πανσερραϊκό από τον οποίο και δόθηκε δανεικός στα μέσα της σεζόν στον Διαγόρα Ρόδου καταγράφοντας συνολικά στην σεζόν 22 συμμετοχές και ένα γκολ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2022 στην Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, όντας ικανός να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. Έχει ύψος 1,81 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Κρόνο Καστοριάς (είναι το μέρος καταγωγής του). Έχει αγωνιστεί στην Κ17 του Ολυμπιακού, στην Κ19 του Αστέρα Τρίπολης, ενώ την σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στην Επισκοπή (Super League 2) καταγράφοντας 23 συμμετοχές.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18:30 θα γίνει ο Αγιασμός και στη συνέχεια στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της στην επιστροφή της ομάδας στο AEL FC ARENA.